Arsenalin entinen togolaishyökkääjä Emmanuel Adebayor kertoi turkkilaisessa tv-ohjelmassa Beyond The Gamessa vihaavansa yhä lontoolaisseuraa ja nimitti joukkueen manageria Arsène Wengeriä ”feikiksi”.

Nykyään Turkin Superliigan Başakşehiriä edustava Adebayor, 33, liittyi Arsenaliin vuonna 2006 Monacosta. Hän vietti Tykkimiehissä 3,5 kautta ennen siirtoaan Manchester Cityyn.

Togolaiskärki väitti, että hän ei todellakaan halunnut lähteä Arsenalista ja sanoi, että Wenger sysäsi hänet seurasta ulos.

Adebayor kehui samalla Manchester Unitedin manageria José Mourinhoa, jonka kanssa hän työskenteli Real Madridissa vuonna 2011.

– Mourinho on yksi niistä managereista, joita rakastin ja tulen aina rakastamaan. Hän on yksi rehellisimmistä managereista, jonka olen urallani tavannut, mikä on hullua, sillä monet managerit ovat kaikki tavallaan ”feikkejä”.

– Minulla oli esimerkiksi tapaaminen Arsène Wengerin kanssa hänen toimistossaan. Hän sanoi minulle, että minun on lähdettävä Arsenalista, koska hän ei näe minulla olevan tulevaisuutta siellä.

– Joten minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä Manchester Cityyn, jonne menin oikein mielelläni. Seuraavana päivänä, kun liityin Cityyn, niin näin Wengerin lehdistötilaisuudessa kertomassa, että halusin lähteä, koska Cityn tarjous oli rahallisesti niin hyvä ja kaikkea sellaista. Siitä päivästä lähtien olen vihannut Arsenalia.

Adebayor näpäytti Arsenalia ensimmäisellä kaudellaan Manchester Cityssä, kun hän iski maalin 4-2-voitossa entistä työnantajaansa vastaan. Hän tuuletti maaliaan juoksemalla koko kentän poikki Arsenalin kannattajien päädyn eteen ja juhli osumaansa heidän edessään.

Togolaishyökkääjä sai tempauksestaan 28 000 euron sakon, mutta ei kadu tekoaan.

– Mitä päässäni liikkui? Ajattelin, että vanki on päässyt vankilasta. Vanki on nyt vapaa.

– Pelasin Arsenalissa kolme ja puoli vuotta. He ostivat minut kolmella miljoonalla. Minulla oli yhä viisi vuotta jäljellä sopimuksessani. He myivät minut yli 20 miljoonan voitolla ja väittivät, että lähden rahan takia ja solvasivat minua.

– Minä en hyväksy sellaista. Halusin näyttää sillä (tuuletuksella) heille, että sillä henkilöllä, jota yhä pilkkaatte, on vielä jotain temppuja hihassaan.