Eteläisessä Walesissa pelattiin maanantai-iltana Valioliigaa Swansean ja Liverpoolin välisessä ottelussa. Kotijoukkueelle ei paljoa etukäteen lupailtu, mutta toisin kävi. Pisteet kotjoukkueelle numeroilla 1-0.

Liverpoolin maaliero oli ottelun alla 26 osumaa plussalla, Swansean puolestaan 21 miinuksella. Ero ei muuttunut suuntaan tai toiseen ensimmäisen parikymmenen minuutin aikana. Liberty Stadiumin isännät eivät juuri omalta alueeltaan ylös päässeet, mutta vieraittenkin takinliepeet tuntuivat lepattavan siinä määrin ettei tulosta syntynyt.

Ensimmäisen kerran osuma oli ottelussa oikeasti lähellä kun Virgil van Dijk puski kulmatilanteesta 23. minuutilla, vähän ohi oikealta. 30. minuutilla puolestaan Mohamed Salah pääsi jatkamaan muutamasta metristä, yli maalin.

Ottelun ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin Alex Oxlade-Chamberlainilta; entinen joukkuetoveri Łukasz Fabiański oli kaukaa lähteneen vedon suhteen hereillä ja koppasi pallon syliinsä.

Viisi minuuttia ennen taukoa Alfie Mawson iski Swansean johtoon. Isännät saivat kaksi perättäistä kulmapotkua, toisen niistä jälkeen pallo pomppi 24-vuotiaalle – tämä sijoitti sen varmasti alakulmaan. Liverpool-pelaajistolle tappioasema tuntui olevan turhauttava; sekä Andrew Robertson että Joel Matip nappasivat hölmöhköt varoitukset ennen taukoa. Puoliajalle kotijohdossa.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
"Swansea have soaked up a lot of pressure. Liverpool have been wasteful and nowhere near their scintillating best." - @JohnHartson10

The Premier League's bottom side lead at the break.

📻 bbc.co.uk/5live #SWALIV

Liverpool tuli luonnollisesti kopista puskien höyryjyrän lailla kohti maalia. Sen yritys oli toisen jakson ensi hetkistä alkaen päättäväisemmän oloista kuin avauspuolikkaalla. Swansea puolestaan jatkoi alusta asti pelaamallaan taktiikalla yrittäen kattaa liikkeellä mahdollisimman ison alan omasta puoliskostaan.

Juuri ennen tunnin täyttymistä Sadio Mané kaadettiin, ja Salah pääsi ampumaan vaparin todella hyvältä etäisyydeltä. Vasempaan ylänurkkaan suunnattuun vetoon ehti nyrkkeineen Fabiański. Puolalaisvahti näki palloa entistä enemmän ottelun edetessä, suurimmalta osin sen lentäessä yli tämän vartioiman maalin.

Jürgen Klopp haki tehoa joukkueensa peliin vaihtamalla ulos sekä Oxlade-Chamberlainin että Giorginio Wijnaldumin. Sisään Adam Lallana, sekä monien yllätykseksi Danny Ings. Tämä esittikin yhden parhaista vieraitten maalintekoyrityksistä 77. minuutilla lähtietäisyydeltä, Fabiański venyi jälleen tielle.

Otteluun annettiin neljä minuuttia lisäaikaa, ja sen viimeisillä hetkillä vieraat saivat pallon tolppaan saakka – eivät sisään. Manchester Cityn kaatanut punainen joukkue poistui vahvimman putoajakandidaatin kentältä tappio niskassaan.