Chileläishyökkääjä Alexis Sánchezin, 29, siirto Arsenalista Manchester Unitediin on varmistunut. Vaihtokaupassa Unitedin armenialainen keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan vaihtaa Arsenalin paitaan.

Sánchez kantaa Old Traffordilla pelinumeroa 7, joka on aiemmin ollut muun muassa George Bestin, Bryan Robsonin, Eric Cantonan, David Beckhamin ja Cristiano Ronaldon käytössä.

– Olen innoissani siitä, että liityn maailman suurimpaan seuraan. Vietin mahtavat kolme ja puoli vuotta Arsenalissa ja tuon mukanani erittäin positiivisia muistoja siitä loistavasta seurasta ja sen faneista, Sánchez iloitsee Unitedin verkkosivuilla.

Punapaitojen kannalta hyvä asia on se, että pelaaja on kevätkaudella edustuskelpoinen sekä Mestarien liigassa että FA Cupissa.

– Mahdollisuus pelata tällä historiallisella stadionilla ja José Mourinhon kanssa työskenteleminen oli asia, josta en voinut kieltäytyä. Olen erittäin ylpeä siitä, että olen ensimmäinen chileläispelaaja koskaan Unitedin edustusjoukkueessa. Toivon, että pystyn näyttämään faneillemme ympäri maailmaa, miksi seura halusi tuoda minut tänne.

Sánchez pelasi viimeistä sopimuskauttaan Pohjois-Lontoossa ja tulevana kesänä hän olisi ollut vapaa lähtemään Tykkimiehistä ilmaiseksi. Vielä ennen tammikuun siirtoikkunan avautumista moni uskoi, että pelaaja siirtyisi Valioliigaa johtavan Manchester Cityn riveihin.

Sánchez siirtyi Arsenaliin vuonna 2014 Barcelonasta. Hän on voittanut Englannin kentillä kaksi cup-mestaruutta.

Manchester United

@ManUtd

Manchester United

@ManUtd
🎹 Ladies and gentlemen, please take your seats. Introducing #Alexis7
#GGMU #MUFC @Alexis_Sanchez
We are delighted to announce the signing of @Alexis_Sanchez from Arsenal.

Full details: manutd.co/Bea