Valioliigan sarjajumbo Swansea on tehnyt pelaamissaan 23 sarjaottelussa vain 14 maalia, vähiten koko liigassa. Tehovajetta halutaan nyt paikata tuomalla yhteen kaksi pelaajaa, joiden kemioiden luulisi ainakin kohtaavan. He ovat nimittäin veljeksiä.

Pikkuveli Jordan Ayew on jo Swansean palkkalistoilla, mutta nyt seura haluaa tuoda takaisin myös André Ayewin, joka pelasi Swanseassa jo kaudella 2015-2016. Swansea on jo tehnyt 28-vuotiaasta André Ayewista West Hamille 14 miljoonan punnan (15,9 miljoonan euron) tarjouksen, mutta West Hamille se ei kelvannut.

Kaveh Solhekol

@SkyKaveh
West Ham reject Swansea City bid worth up to £14m with add-ons for striker Andre Ayew. West Ham value him at £20m – price they paid Swansea when they signed him in August 2016

Sky Sportsin mukaan West Ham haluaisi hyökkääjästään 20 miljoonaa puntaa, eli saman summan, jonka se itse maksoi miehestä Swansealle puolitoista vuotta sitten. Tämä rikkoisi selvästi Swansean siirtoennätyksen. Ennätys on tällä hetkellä 15,5 miljoonaa puntaa kesällä 2016 maksaneen Borja Bastónin hallussa.

The Telegraphin mukaan Swansea valmistautuu kuitenkin uuteen tarjoukseen, sillä vanhempi Ayew on seuran ykköskohde siirtomarkkinoilla. West Haminkin halu luopua miehestä kuitenkin väheni, kun Andy Carroll joutui yli kuukauden ajaksi sairastuvalle.

André Ayew teki kaudella 2015-2016 Swansealle 34 ottelussa 12 maalia. Tämän kauden 18 pelaamassaan valioliigaottelussa hän on osunut West Hamille kolme kertaa.

Pikkuveli Jordan Ayew puolestaan on tehnyt Swansealle tällä kaudella neljä maalia 23 valioliigaottelussa. Samassa seurajoukkueessa ghanalaisveljekset ovat pelanneet viimeksi Marseillessa kaudella 2013-2014.