Englannin Liigacupissa huippuseurat peluuttavat alkukierroksilla Valioliigassa vähälle peliajalle jääneitä miehiä ja nuoria lupauksia. Liigacupissa pelataan parhaillaan välierävaihetta ja tässä vaiheessa alkaa huippujoukkueidenkin kokoonpano olla enempi liigapeleistä tuttu.

– Jännä seurata huippujoukkueita tässä kisassa. Liigacup on sauma valmentajalle antaa peliaikaa liigassa vähän pelanneille, mutta nyt kun ollaan siinä tilanteessa, että on saumat voittaa kisa, niin alkaa kokoonpano muuttua, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva toteaa.

Keskiviikkoisessa välieräparissa iskevät yhteen Lontoon jättiläiset Arsenal ja Chelsea.

– Kun Arsenalia ajattelee, niin tämä on se kilpailu, jossa voi jotain voittaa. Toki toinen mahdollisuus on Eurooppa-liiga. Arsène Wengeriä ja pelaajia kiinnostaa varmasti joku pytty saada kaudelta.

Ensimmäinen kohtaaminen kaksi viikkoa sitten päättyi maalittomaan tasapeliin.

– Pelasivat myös 2-2-tasapelin liigassa, joten tasaista ottelua voidaan odottaa keskiviikkonakin, Kanerva ennakoi.

Arsenal sai viikonloppuna katkaistua voitottoman putkensa kotiottelussa Crystal Palacea vastaan. Chelsea taas jatkoi tappiottomien otteluidensa sarjaa – kaikki kilpailut mukaan lukien – jo 12 ottelun mittaiseksi.

– Molemmilla on hyvät pohjat alla. Chelsea voitti Brightonin 4-0 ja Arsenal kylvetti Crystal Palacea lukemin 4-1. Hyvässä vireessä ovat molemmat joukkueet. En ihmettelisi, jos tämä peli menisi jatko-otteluun tai rankkareille.

Maajoukkuevalmentajan sydän sykkii kuitenkin toiselle joukkueista.

– Toivotaan, että punavalkoset veisi tämän matsin, Kanerva hymähtää.

Tykkimiehillä seuraava liigapeli on vasta ensi viikon tiistaina, mutta Chelsea urakoi FA Cupissa jo sunnuntaina.

– Ottelutahti on tiivis. Molemmat varmaan vähän miettii, että liigakierros on taas edessä ja punnitsee tarkkaan pelaajien terveys- rasitus- ja kuormitustilaa. Muutama yllättävä nimi saattaa hyvinkin olla molempien joukkueiden kokoonpanoissa, Kanerva arvioi.

Arsenalin ja Chelsean välinen Liigacupin välieräkohtaaminen pelataan keskiviikkona kello 22.00 alkaen ja se on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.