Anfieldilla pelattiin hetki sitten hyvin hengästyttävä jalkapallo-ottelu.

West Bromwich haki lievästi sanottuna värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2-voiton Liverpoolin vieraana FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Tuloksen myötä Pool putosi cupista, ja WBA jatkaa viidennelle kierrokselle.

Pelkästään ensimmäisellä puoliajalla nähtiin viisi maalia (joista yksi hylättiin), yksi epäonnistunut rangaistuspotku, kolme videotuomarijärjestelmä VAR:n avulla tehtyä isoa päätöstä ja kaksi loukkaantumista.

Ottelu oli vanhentunut vain viisi minuuttia, kun tuulennopea Mohamed Salah voitti kilpajuoksussa puolustajan ja pääsi maalipaikkaan. Laukaus kimposi Ben Fosterin torjunnasta Roberto Firminolle, joka chippasi kauniisti pallon maaliin.

Vain 71 sekuntia myöhemmin West Brom oli useammassa kaksinkamppailussa ahnaampi. Pallo Chris Bruntin kautta Jay Rodríguezille, jonka painava laukaus painui aivan Liverpool-maalin yläkulmaan.

71 - There were just 71 seconds between Liverpool taking the lead and West Brom equalising at Anfield. Rapid.

Muutama minuutti edellisestä ja peli oli yhtäkkiä jo 2-1 vierasjoukkueen hyväksi. Kieran Gibbs tarjoili vasemmalta matalan keskityksen Rodríguezille, joka sijoitti illan toisen maalinsa ohi Simon Mignolet’n.

19. minuutilla peli oli hetken aikaa jo 1-3. Liverpool oli taas puolustanut kulmapotkun hyvin liverpoolmaisesti, ja Craig Dawson oli puskenut pallon parista metristä verkkoon. Kentällä ollut tuomaristo olisi hyväksynyt osuman, mutta videotuomarijärjestelmä VAR oli eri mieltä. VAR:n myötä havaittiin, että Dawson rikkoi Firminoa puskutilanteessa, joten maali hylättiin.

VAR nousi uudestaan keskiöön vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Mohamed Salah’n kaatuminen rangaistusalueella olisi ollut erotuomari Craig Pawsonille kaatuminen muiden joukossa, mutta VAR näki tilanteessa rikkeen. Pallo pilkulle… muttei maaliin. Firmino nimittäin täräytti pelivälineen ylärimaan.

Puolen tunnin kohdalla Liverpool loi erinomaisen maalipaikan. Salah sai vietyä jo Fosterin ulos tilanteesta, ja Firmino pääsi laukomaan. Ei maalia, sillä hyökkääjän kuti kilpistyi puolustajaan.

Seuraavaksi draamaa tapahtui loukkaantumisten muodossa. 37. minuutilla Gibbs jouduttiin ottamaan vaihtoon, ja kaksi minuuttia myöhemmin oli Hal Robson-Kanun vuoro.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa West Brom vielä hiljensi Anfieldin. Dawson laukoi kohti alakulmaa. Kuti olisi ehkä mennyt hiuksenhienosti ohi maalin, mutta Joël Matip ohjasi epäonnekseen pallon omaan rysään. 1-3. Liverpool on viimeksi päästänyt Anfieldilla kolme maalia avausjaksolla lokakuussa 2014. Tuolloin vastassa oli Real Madrid. Ei siis hullumpi suoritus West Bromilta.

3 - Liverpool have conceded three goals in consecutive home games for the first time since January 2007. Porous.

3 - West Brom are the first away team to score three first half goals at Anfield since Real Madrid in October 2014. Galacticos.

Toinen puoliaika oli hieman rauhallisempi. Toki jo neljän minuutin pelaamisen jälkeen käännyttiin taas VAR:n puoleen, mutta tällä kertaa tuomaristo olisi osannut ihan itsekin tehdä oikean tuomion. Dawson oli maalin tehdessään niin selvästi paitsiossa.

Pikku hiljaa WBA onnistui jäädyttämään pelin. Pool hakkasi päätään seinään, eikä saanut oikein mitään aikaiseksi. Päävalmentaja Jürgen Klopp teki 65. minuutilla poikkeuksellisen ratkaisun suorittamalla kaikkia vaihtonsa kerralla. Ulos Emre Can, Alex Oxlade-Chamberlain ja Sadio Mané. Sisään James Milner, Danny Ings ja Jordan Henderson.

Vaihdot toivat mukavasti pirteyttä Poolin pelaamiseen. Vartti ennen täyttä aikaa Milner pääsi tälläämään irtopalloon. Kuti oli painava, mutta Foster veti pidemmän korren. Seuraava hyökkäys pelattiin Ingsille, jonka laukauksen eteen Foster venytti taas hyvän torjunnan. Milnerin jatkolaukaus lähti paitsioasemasta, mutta Foster torjui muodon vuoksi senkin.

Seuraavaa ei Foster enää torjunut. Trent Alexander-Arnold lähetti matalan keskityksen rangaistusalueelle. Firminon haltuunotto ei oikein onnistunut, mutta pallo pomppi sopivasti Salah’lle. Erinomaista kautta pelaava egyptiläinen sijoitti lukemat 2-3:een.

Liverpool haki vimmatusti tasoitusta, muttei kyennyt murtamaan West Bromin puolustusmuuria enää kolmatta kertaa. Näin ollen Baggies jatkaa FA Cupin viidennelle kierrokselle, ja Liverpool saa keskittyä muihin kilpailuihin.

4 - Liverpool have been eliminated in the fourth round of the FA Cup in all three seasons under Jurgen Klopp. Repetition.