Liverpool putosi lauantai-iltana FA Cupista hävittyään West Bromwichille Anfieldilla 3-2-lukemin.

Suurta roolia tapahtumarikkaassa ottelussa näytteli VAR eli videotuomarointi, sillä sen käytön seurauksena Liverpool sai rangaistuspotkun ja West Bromwichilta hylättiin yksi maali. Videolta tarkistettiin näiden tapausten lisäksi myös muitakin tilanteita.

Reaktiot videotuomaroinnista olivat kyseisen ottelun jälkeen melko negatiiviset, sillä päätösten tekemisessä kesti välillä todella pitkään. Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp kuitenkin puolusti systeemiä.

– On tärkeintä, että jos maalia ei pitäisi hyväksyä, sitä ei hyväksytä. Se on kaikki mitä toivomme, Klopp sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Saksalaisvalmentaja nosti esiin muun muassa sen, että VAR:n myötä syitä tuloksiin ei voi etsiä tuomareista.

– Normaalisti tällaisessa tilanteessa puhuisin pelin jälkeen tappiosta, jota me emme olisi välttämättä ansainneet, koska me emme saaneet rangaistuspotkua ja he saivat yhden maalin [jota ei olisi pitänyt hyväksyä].

Klopp otti kantaa myös pitkään kestäneisiin päätöksiin, joiden seurauksena pelaajille on epäilty tulevan kylmä.

– On normaalia, että alussa näissä kestää melko pitkään. Onko tammikuussakaan niin viileää, että pelaajille tulee kylmä – ehkä ei. Siitä tulee kuitenkin nopeampaa ja sujuvampaa tulevaisuudessa.

Lähde: Liverpool Echo