Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla League Twossa pelaava Newport oli viikonloppuna lähellä jättiyllätystä. Joukkue johti FA Cupissa Tottenhamia 1-0-lukemin vielä viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä, mutta Harry Kanen osuman myötä lopputuloksena oli tasapeli.

FA Cupissa jatkoon menijää ei ratkaista tasapelin tullen jatkoajalla tai rangaistuspotkukilpailulla, vaan edessä on uusintaottelu toisen joukkueen kotikentällä.

Uusintaottelu tullaan siis pelaamaan Tottenhamin kotistadion Wembleyllä. Tämä tietää molemmille joukkueille hieman lisärasitusta, mutta myös lisätuloja. Summa on melko mitätön Valioliiga-seuroille, mutta Newportin toimitusjohtaja Gavin Foxall kertoi The Timesille sen valtavasta merkityksestä heille.

– Kävin eilen lounaalla managerimme Michael Flynnin kanssa hänen appivanhemmillaan ja puhuimme jatkuvasti siitä, miten pelasimme ja kuinka lähelle pääsimme. Michael ja hänen avustajansa Wayne Hatswell tanssivat pöydän ympärillä ja toivoivat, että uusintaottelu televisioitaisiin. Se tietäisi enemmän näkyvyyttä, enemmän tuloja ja suuremman mahdollisuuden näyttää ihmisille, että esityksemme ei ollut yhden illan ihme, Foxall kertoi.

– Wembleyn uusintaottelu tuo kassoihimme lisää rahaa ja cup-suorituksemme seurauksena tulemme tienaamaan noin 700 000 puntaa (vajaat 800 000 euroa). Vuosittainen liikevaihtomme on noin 2,2 miljoonaa puntaa (noin 2,5 miljoonaa euroa).

– Summa on Tottenhamille vain avainpelaajan muutaman kuukauden palkka, mutta meille se on elämän muuttavaa. Se tulee auttamaan meitä uudelleenrakentamaan harjoituskeskuksemme rakennusta, joka vahingoittui tulipalon seurauksena.