Manchester City vahvisti odotetun uutisen. Aymeric Laporte siirtyy seuraan Athletic Bilbaosta.

Siirtosummakin on tiedossa, sillä Laporten Athletic-sopimuksessa oli 65 miljoonan euron ulosostopykälä. Lisäksi City maksaa tiettävästi viisi miljoonaa euroa kuvaoikeuksista.

Laportea on hehkutettu useammassa brittilehdessä Cityn seurahistorian ennätyshankinnaksi. Pelaajasiirtoihin erikoistuneen Transfermarktin mukaan näin ei taida kuitenkaan olla, sillä Kevin De Bruynesta maksettiin 74 miljoonaa euroa kesällä 2015.

Manchester City

@ManCity
Defensive reinforcements acquired! 💪🇫🇷

Please #welcomeaymeric to the Club!

Laporte on joka tapauksessa Cityn seurahistorian toiseksi kallein hankinta ja samalla koko jalkapallomaailman toiseksi kallein puolustaja. Hänen edelleen kiilaa vain Virgil van Dijk, jonka Liverpool osti Southamptonista 78,8 miljoonalla eurolla aiemmin tammikuussa.

Millaisesta pelaajasta on Laporten kohdalla kyse?

Puhutaan 23-vuotiaasta topparista, joka on Athleticin kasvatti. Laporte on ehtinyt edustaa baskiseuraa jo 222 ottelun verran. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 30.

[readmore from=siirtomarkkinat]

Laporte on ollut useamman vuoden ajan yksi Euroopan puhutuimmista nuorista puolustajista. Siitä huolimatta hän ei ole vieläkään debytoinut Ranskan A-maajoukkueessa. Tuo debyytti tullee melko pian eteen, jos Cityssä irtoaa säännöllisesti peliaikaa.

Laporte on 191-senttisenä vahva pääpelaaja ja taklaaja. Hänen pitäisi pärjätä maalineduskahakoissa Valioliigassakin. Mutta pääpelaamisen lisäksi Laporte osaa pelata tarpeeksi hyvin jaloillaan. Tämä yhdistelmä (nuoreen ikään yhdistettynä) lienee syy sille, että City oli valmis maksamaan Laportesta näinkin paljon.

Laportesta tiettävästi kaavaillaan pitkäaikaista avauksen toppariparia John Stonesille. Tällä kaudella rooli ei välttämättä vielä nouse kovin suureksi, sillä kokoonpanosta löytyvät myös Nicolás Otamendi, Eliaquim Mangala ja Vincent Kompany.

Siirtoikkuna umpeutumassa! Katso tästä valioliigaseurojen kaikki toteutuneet kaupat.