Tottenham Hotspurin entinen pelaaja, nykyään FC Hakan apuvalmentajana toimiva Teemu Tainio uskoo, että Spurs pystyy kaatamaan Manchester Unitedin keskiviikon huippuottelussa.

Spurs on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä, peräti 20 pistettä kärjessä porskuttavaa Manchester Cityä perässä. Mestaruushaaveet joukkue kuoppasi jo ajat sitten, mutta seuran jatkuvuuden kannalta paikka neljän joukossa ja Mestarien liigassa olisi elintärkeää.

Siksi keskiviikon superottelu Man Unitedia vastaan on Spursille yksi kauden tärkeimmistä otteluista.

– Spursin pitää voittaa kotona nämä pelit isoja päävastustajia vastaan. Man United on todella hyvä mittari tässä vaiheessa. Minulla on kova luotto, että vanhat pelikaverini Ajaxista (Jan Vertonghen ja Toby Alderweireld) pimentävät heidän hyökkäyskalustonsa, Tainio kertoo Valioliiga.comille naama pienessä virneessä.

ManU:n hyökkäys vahvistui hiljattain Arsenalin tähtihyökkääjällä Alexis Sánchezilla. Chileläisen kohdalla voidaan puhua rehellisesti vahvistuksesta.

– Olen tykännyt Sánchezista pelurina. Hän tekee paljon töitä, on aina vaarallinen ja menee kohti vastustajan maalia hinnalla millä hyvänsä. Jos José Mourinho on hänet halunnut, niin eiköhän hänet pelaamaan ole hankittu, Tainio pohtii.

Epätasaisuus on ollut Spursin suuri kompastuskivi tällä kaudella. Hienoa voittoa on seurannut usein mahalasku. Esimerkiksi Everton-voiton jälkeen joukkue jäi tasapeliin sarjapaikastaan taistelevaa Southamptonia vastaan.

– Välillä tuntuu, että kaikki onnistuu ja Harry Kane räpyttää maaleja joka paikasta. Sitten on tullut näitä pelejä, joissa on nähty paljon nukahduksia. Niitä tosin tulee pitkän kauden aikana. Tuskin kukaan odotti, että he pelaisivat tällä kaudella mestaruudesta.

Yksi suurimpia syitä Tottenhamin ailahtelevaisuuteen ovat kotipelit Wembleyllä. Vaikka ns. ”Wembleyn kirous” on kumottu, on Spurs edelleen huonoin kotijoukkue verrattuina kilpailijoihinsa, jotka taistelevat samoista sijoituksista.

Tainio ei usko, että Tottenham voi voittaa yhtään pokaalia ennen kuin oma stadion valmistuu. Wembleyn kenttä on hänen mielestään aivan liian suuri Spursin prässipelille.

– Wembleyn iso kenttä ei ole tehty Mauricio Pochettinon pelityylille, vaikka he toki ovat sitä oppineet paremmin. Sitten kun he saavat oman stadionin valmiiksi, voi kannukin tulla kotiin, Tainio uskoo.

Tottenhamin ja Man Unitedin välinen kohtaaminen pelataan keskiviikkona kello 22. Ottelun voi katsoa suorana Viasat Jalkapallo -kanavalta tai Viaplay-palvelusta. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa myöhemmin Viasport-sivustolta.