West Ham on käynnistänyt sisäisen tutkinnan seuran hankinnoista vastaavan johtajan Tony Henryn väitetyistä kommenteista.

Daily Mailin mukaan Henry oli lähettänyt kahdelle seuran työntekijälle sähköpostin, jossa hän oli kertonut, että West Ham haluaa rajoittaa afrikkalaispelaajien määrää seurassa, koska ”heillä on huono asenne” ja ”he aiheuttavat sekasortoa”, kun he eivät pääse pelaamaan.

Lehden mukaan Henry oli sanonut, että kyseessä on seurajohdon tukema päätös, mutta sanoi myös, että West Hamilla ei ole mitään afrikkalaisia vastaan.

Press Association Sport pyysi West Hamilta kommenttia tapaukseen keskiviikkoiltana tuloksetta, mutta lontoolaisseura antoi Daily Mailille lausunnon, jossa se lupasi selvittävänsä asian.

– West Ham on kaikenkattava, kunnioittava ja moninainen jalkapalloseura. Tasa-arvo on ilmapiirimme ja arvojemme keskiössä.

– Meille annettiin hiljattain mahdollisuus havainnollistaa, kuinka vahvasti sitoutuneita me olemme näihin arvoihin, jotka ovat sisäistetty koko seurassa.

– Olemme tehneet äärimmäisen kovasti töitä viimeisen 18 kuukauden aikana kaikilla seuramme osa-alueilla ja me olemme luottavaisia saavutuksistamme.

– Kaikkien West Hamin työntekijöiden on osallistuttava tasa-arvoa, moniarvoisuutta ja alitajunnan ennakkoasenteita käsittelevään koulutukseen osana uutta pakollista koulutustamme ja työvoimasuunnitelmaamme.

– Me käsittelemme kaikki syrjintäsyytteet erittäin vakavasti, ja nyt aiomme selvittää kaikki faktat tämän syytöksen takana.

Daily Mailin mukaan West Hamille oli tarjottu kamerunilaistaustaista pelaajaa, mihin Henry oli väitetysti vastannut seuraavasti:

– Me emme halua enää yhtään afrikkalaista, eikä hän ole tarpeeksi hyvä.

Henry oli Daily Mailin mukaan korostanut ongelmia, joita West Hamilla oli seuran entisen senegalilaishyökkääjän Diafra Sakhon kanssa. Sakho siirtyi Ranskan Ligue 1:n Rennesiin maanantaina.

– Me olemme oppineet, että kun he (afrikkalaiset) eivät pääse joukkueeseen, niin he aiheuttavat sekasortoa. Meillä ei ole mitään afrikkalaista rotua vastaan.

– On olemassa afrikkalaisia huippupelaajia, eikä heidän kanssaan ole mitään ongelmaa. Mutta välillä he aiheuttavat paljon ongelmia, kun he eivät pääse pelaamaan, kuten meillä kävi Diafran kanssa.

– Hän lähti, joten kaikki hyvin. Tässä ei ole kyse mistään henkilökohtaisesta.

West Ham tiedotti torstaina, että Henry on hyllytetty tutkinnan ajaksi.

West Ham United

@WestHam
The Club has made a statement.

whufc.com/news/articles/…