Newcastlen manageri Rafael Benítez sai siirtoikkunan viimeisenä päivänä kaipaamansa hyökkääjän, kun Harakoihin lensi loppukauden pituisella lainalla algerialaiskärki Islam Slimani. Slimania tavoittelivat riveihinsä myös Monaco, Besiktas ja West Ham, mutta Newcastle oli hyökkääjälle mieluisin vaihtoehto.

29-vuotiaan Slimanin päätökseen vaikuttivat ennen muuta Newcastlen fanit sekä manageri Benítez.

– On totta, että monet seurat osoittivat minua kohtaan kiinnostusta, mutta tiesin, kuinka mahtavia seuran fanit ovat, ja siksi olin vakuuttunut siitä, että tämä oli oikea päätös, Slimani totesi Shields Gazetten mukaan.

– Rafa Benítez puolestaan on iso valmentaja, jolla on mahtava maine. Se, että hän soitti minulle ja todella halusi minut, vaikutti myös ratkaisuuni.

[readmore from=Islam-Slimani]

Sekä Chelseasta lainattu Kenedy että Slimani kertoivat, kuinka vuonna 2005 julkaistu elokuva ”Goal!”, joka sijoittuu Newcastleen, on ollut miehille aikanaan tärkeä.

– Katselin lapsena ”Goalin”, mutta vielä tärkeämpää olivat Newcastlen legendaariset pelaajat kuten Alan Shearer. Minulle oli selvää, kuinka iso seura tämä on. Tunnen ilmapiirin seuran sisällä ja tiedän, kuinka paljon fanit seuraa rakastavat, Slimani jatkaa ylistyslauluaan.

Newcastlea odottaa keväällä putoamistaistelu, joten Slimanin maaleja tarvitaan. Kovin suurta apua algerialaisesta ei kuitenkaan ehdi olla, sillä hän ehtii pelata seurassa korkeintaan kymmenen ottelua lainapestinsä aikana.

Sunnuntain vierasottelussa Crystal Palacea vastaan Slimani ei reisivamman takia pelaa. Myös seuraavan kierroksen peli Manchester Unitedia vastaan jää lähes varmasti väliin. 7. huhtikuuta Newcastle pelaa Slimanin oikeudet omistavaa Leicesteriä vastaan, joten tuossakaan pelissä hyökkääjää ei nähdä. Jäljelle jää siis korkeintaan kymmenen ottelua.