Tammikuussa 30 vuotta täyttänyt Jonny Evans on ollut kahdessa edellisessä siirtoikkunassa erittäin haluttu nimi. Pohjois-Irlannin maajoukkuetopparia on viety huhuissa ainakin molempiin Manchesterin seuroihin ja Arsenaliin. Arsenal teki vielä tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä Evansista 12 miljoonan punnan tarjouksen.

Huhut eivät ole kuitenkaan konkretisoituneet, ja Evans on edelleen West Bromwichin pelaaja. Siirto olisi kuitenkin hyvin todennäköinen, jos West Bromwich putoaisi Valioliigasta, sillä tällöin Evans olisi mediatietojen mukaan saatavilla erittäin edulliseen 3 miljoonan punnan hintaan. West Bromwich on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä.

Siksi WBA:n manageri Alan Pardew haluaa olla ajoissa liikkeellä ja valmistella suojatilleen jatkosopimuksen. Jatkopahvin yhteydessä pantaisiin luultavasti ulosostoklausuulitkin kuntoon.

– Kerroin Jonnylle mitä tapahtui, kun kieltäydyimme Arsenalin tarjouksesta, ja hän ymmärsi sen. Nyt meidän täytyy istua yhdessä alas ja katsoa, saammeko aikaiseksi häntä tyydyttävän jatkosopimuksen, Pardew totesi Sky Sportsin mukaan.

– Jos emme saa, olemme kesällä taas tässä samassa tilanteessa. Tulen puhumaan siitä johtokunnalle parin seuraavan viikon aikana.

– Jonny voi olla valmiina keskusteluihin vain, jos luvut ovat oikeat, sillä markkinat määräävät. Meidän täytyy päästä selville siitä, millaisia summia muualta olisi tarjottu. Sitä en tiedä, pystymmekö yltämään niihin summiin itse.

Evansin asenne on ollut Pardewn mukaan kiitettävällä tasolla koko ajan kaikkien siirtohuhujen pyörteissä.

– Jonny ja minä olemme keskustelleet koko ajan. Kunnioitan häntä täysin, ja yritän olla hänen kanssaan rehellinen ja reilu. Hänen käytöksensä treenikentällä on esimerkillistä, West Brom -valmentaja kehuu.