Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen aikoo laittaa Thaimaan kämppänsä ottelusohvan siistiksi sunnuntaina, kun Liverpool ja Tottenham iskevät yhteen Anfieldilla. Ottelu kuuluu Viasatin vapaasti katsottavan viikonlopun ohjelmaan.

Mixu, kierroksen helmi lienee selvä?

– Kyllä se on. Odotan todella paljon Spursin vierailulta Anfieldilla. Siinä kohtaavat joukkueet, jotka haluavat hyökätä, osaavat hyökätä ja yleensä todella yrittävät hyökätä. Toivottavasti tämä on käsikirjoitus myös sunnuntaina. Nämä joukkueet pystyvät tarjoamaan jalkapallon ystäville todella viihdyttävän jalkapallo-ottelun.

Ja maalejakin on luvassa?

– Aivan varmasti. Harry Kane vastaan Mo Salah. Dele Alli vastaan Roberto Firmino ja niin poispäin. Huippuhyökkääjiä vaikka millä mitalla. Olisi oikeasti suuri ihme, ellei ainakin kolme maalia syntyisi sunnuntaina. Voi hyvin olla, että enemmänkin tulee.

Veikkaat siis, ettei Spurs lähde jarruttelemaan mitenkään, vaikka heillä on todella vaikea historia Anfieldilta?

– En usko, että lähtevät. Ehkä he aloittavat piirun verran normaalia varovaisemmin, mutta ei Mauricio Pochettino muuttaisi paljoakaan siitä systeemistä, jolla he pitivät ManU:n aseettomina. Pitää myös muistaa, että nyt on vastassa huomattavasti hatarampi puolustus kuin ManU:lla on. Liverpoolin puolustus on edelleen hyvin haavoittuva – selustassa on aivan liikaa tilaa ja siitähän Spurs tykkää.

Niin – ainakaan vielä Virgil van Dijkin tulo ei ole alakertaa täysin tilkinnyt…

– Ei. Isoon rooliin sopeutumiseen menee aikaa. Aika kuvaavaa on, että Liverpool voitti Cityn ja viimeksi Huddersfieldin alakerralla, jossa suurhankinta istui penkillä. Mutta olen vakuuttunut, että ajan kanssa tilanne paranee ja van Dijk tulee olemaan iso pelaaja Liverpoolin alakerrassa. Ihan näin pikahälytyksellä ei yksi pelaaja pysty ihmeitä tekemään. Ylipäänsä veikkaan, että Liverpoolin alakertaan tulee vielä ensi kesänä paljon muutoksia. Virgil van Dijk oli ikään kuin uuden puolustuksen ensimmäinen tiiliskivi.

Liverpool on kuitenkin kotonaan ja varmaan siksikin suosikki?

– Liverpool on aina vahva kotonaan. Tai ainakin melkein aina. Kotikenttä on heille iso etu. Siellä ei todellakaan peruutella. Jos Liverpool tekee avausmaalin, voi joukkue mennä menojaan. Esimerkiksi viime vuonna kotiottelussa Spursia vastaan kävi juuri näin. Mitä pitemmälle ottelu menee, sitä suuremmaksi tulee Spursin mahdollisuus iskeä yhdestä nopeasta harppuunastaan pallo verkkoon.

Lauantainakin pelataan. Mitä näistä peleistä erityisesti haluat nostaa?

– Sarjataulukon toisen puoliskon taistelu on niin mielenkiintoinen, ettei panoksettomia pelejä ole. Mutta ehkä lauantain suurin mielenkiinto kohdistuu Arsenalin ja Evertonin väliseen otteluun. Siellä on paljon pelaajia, jotka liikkuivat siirtoikkunassa. Lisäksi Mesut Özil teki jatkosopimuksen ja se saattaa johtaa siihen, että Özil palaa takaisin tasolleen – tällä kaudellahan hän on väläytellyt vanhaa osaamistaan, mutta tasaisuus on puuttunut. Ehkä tämä uusi sopimus sitten tuo työrauhan.

Hyvää viikonloppua sinne omien töiden ja Valioliigan pariin!

– Kiitos samoin. Jos tätä käännettä ei olisi tullut, olisin varmaan tänään Viasatin studiossa pohtimassa tulevia otteluita. No, siellä on kuulemma hyvät miehet paikalla tänään ja huomenna. Sunnuntaina kannattaa kuunnella, mitä Antti Niemellä on sanottavaa Liverpoolin maalivahdeista.