Alexis Sánchezista tuli muun muassa Telegraphin mukaan Manchester United -siirtonsa myötä Valioliigan parhaiten palkattu pelaaja. Chileläisen kerrotaan ansaitsevan viikossa bruttopalkkana 600 000 puntaa (683 000 euroa).

Manchesterissa nousi palkkauutisen myötä äänekkäitä protesteja siitä, kuinka on mahdollista, ettei United ole pystynyt sitoutumaan maksamaan (ei laillisesti velvoittavaa) minimipalkkaa kaikille seuransa työntekijöille. Tuo summa, jonka katsotaan riittävän elämiseen (Living Wage) on Englannissa 8,75 puntaa (n. 10 euroa) tunnissa.

Samana päivänä paikallisvastus City näki tilaisuuden kiillottaa omaa kilpeään. City tiedotti, että se maksaa kyseisen minimisumman jo kaikille työntekijöilleen, mutta huomautti, että kaikkien seuran alihankkijoiden osalta tilanne ei ole vielä sama. Jatkossa tuokin epäkohta on määrä korjata.

Minimipalkkaan ovat aiemmin sitoutuneet valioliigaseuroista Chelsea, Everton ja West Hamin, ja Liverpoolin odotetaan liittyvän seuraan ensi kesänä.

 

Minimipalkan puolesta puhuva kansalaisjärjestö julkaisi avoimen kirjeen Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodwardille vaatien seuraa oikaisemaan ”groteskin epäonnistumisensa”. Old Traffordille kokoontuneet mielenosoittajat vaativat saada tavata Woodwardin henkilökohtaisesti. Unitedin vastinetta avoimeeseen kirjeeseen ei ole vielä saatu.