Viikonlopun valioliigakierros tarjoaa lukuisia huippukohtaamisia. Lauantain myöhäisottelussa ottavat yhteen siirtomarkkinoilla aktiivisesti toimineet Arsenal ja Everton. Kohtaamiseen luo mukavaa lisäjännitystä entisen Arsenal-ikonin Theo Walcottin ensiesiintyminen Everton-paidassa entisellä kotikentällään.

Mesut Özilin jatkosopimus on mielestäni sellainen juttu, jolla Arsenal tulee menemään pitkälle. En usko, että Henrikh Mkhitarjan olisi loppujen lopuksi tullut Arsenaliin ilman tätä tietoa. Ei Aubameyangin saapuminenkaan pahaa tehnyt, Mestaruussarjan vuoden 1974 maalikuningas Erkki Salo naurahtaa Valioliiga.comille.

Lauantai-illan kohtaamisessa on Salon mukaan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

– Theo Walcott oli todella pidetty pelaaja Arsenal-fanien keskuudessa. Jotenkin minusta tuntuu, että Walcott tulee saamaan vilpittömän lämpimän vastaanoton Emiratesilla. Sen mies toki ansaitseekin tehtyään yli 100 maalia Tykkimiesten paidassa, Salo muistuttaa.

Salo pohtii, että Arsenal saattaa olla siirtoikkunan suurin voittaja.

– En voi ymmärtää vaikkapa Manchester Unitedia. Se maksaa Alexis Sánchezille yli 500 000 puntaa viikossa. Kuinka tähän reagoivat muut tähtipelaajat Paul Pogba etunenässä, Salo kysyy.

Manchester Unitedille Salo ei lupaile muutenkaan ruusuista kevättä.

José Mourinho on varmaankin jokaisen pestinsä arvoinen, mutta nyt tuntuu asian ydin olevan pahasti hukassa. Kun vertaillaan Arsenalin Özil-Mkhitarjan-Aubameyang-kolmikkoa, ei mielestäni tarvitse paljon miettiä, kuka on siirtoikkunan suurin voittaja, lempinimellä ”Valkoinen pommittaja” tunnettu Salo päättää.

Katso Arsenal-Everton avoimilta kanavilta suorana lähetyksenä lauantaina 3.2. klo 19.30.

Avoin viikonloppu! Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa.

Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot www.viasat.fi/avoinviikonloppu.