Liverpool jäi kotonaan Anfieldilla tasoihin Tottenhamin kanssa. 2-2-lukemiin päättyneestä ottelusta ei käänteitä puuttunut.

Mestarien liigaan oikeuttavien sarjasijoitusten kannalta hyvin tärkeässä pelissä nähtiin sekä loistavia suorituksia pelaajien toimesta, että jännittäviä ratkaisuita tuomaristolta.

Mohamed Salah vei isännät johtoon jos ennen kolmen minuutin täyttymistä. Tilanne lähti Loris Kariuksen pitkästä avauksesta, jonka Tottenham hoiti lievästi sanoen huonosti. Flipperipallon tappoi lopulta Spursin Eric Dier, joka syötti Salahin läpi. Egyptiläinen upotti varmasti oikeaan alakulmaan 1-0. Historia vaikutti toistavan itseään.

ESPN FC

@ESPNFC
The omens don't look good for Spurs today.

#LIVTOT

Toinen epäonnistuja valkopaitojen puolelta tilanteessa oli Davinson Sánchez, joka tarjoili 11. minuutin kohdalla Sadio Manélle tilaisuutta tuplata kotijohto. Kolumbialainen kompuroi laidalla ja päästi Manén läpi, tämän viimeinen ratkaisu syötön haussa ei ollut paras mahdollinen.

Nuoruus ja kokemus olivat seuraavassa Liverpoolin maalipaikassa yhteistyössä. Trent Alexander-Arnold pelasi oikealla pallon James Milnerille, jonka loistoveto painui vain vähän takatolpan ohi Hugo Llorisin katsellessa voimattomana.

19-vuotias Alexander-Arnold osoitti 20 minuutin jälkeen taitojaan toistamiseen, tällä kertaa upea keskitys Roberto Firminolle, joka kuitenkaan ei onnistunut ohjaamaan puskua tolppien väliin.

Spurs sai jonkinlaista otetta peliin sen edetessä, mutta puolen tunnin jälkeen suunta kääntyi taas vahvasti kohti Llorisin vartioimaa maalia.

Viitisen minuuttia ennen taukoa nähtiin kovat tilanteet molemmin puolin. Ensin Alexander-Arnold napautti Ben Daviesia kovaa jalkaan tavoitellessaan korkeaa palloa, keltainen kortti. Toisella puolen taas Mousa Dembélé hävisi kilpajuoksun kohti omaa päätyään edeneelle Manélle, ja napautti tätä akillesjänteelle. Vapaapotku, ei varoitusta.

Spurs hallitsi palloa, rangaistuspotkutilanteet hämmensivät

Dembélé-Mané -kaksinkamppailu jatkui toisella jaksolla, ja johti kotijoukkueen vapaapotkuun hyvästä paikasta. Ei maalia, eikä edelleenkään varoitusta belgialaiselle jonka rike oli jälleen turhautunut ja kyyninen. Liverpool aloitti myös ottelun toisen puolikkaan joukkueista vaarallisemmin, mutta myös Tottenham alkoi löytää väyliä läpi isäntien alemman keskikentän.

Karius oli tarkkana vajaan tunnin kohdalla, kun Dele Alli vapautti Heung-Min Sonin maalipaikkaan. Saksalaisvahti ehti oikea-aikaisesti vastaan. Pian tämän jälkeen Milner nappasi varoituksen kovasta, Kieran Trippieriin kohdistuneesta iskustaan. Ottelu oli varsin selkeästi elossa.

Alli nosti pelinsä tasoa, mutta otti itselleen kovin tyypillisen kortin sukeltamisesta boksissa 69. minuutilla.

Paul Hayward

@_PaulHayward
Dele Alli tapped the ref on the way back from that dive, as if to say, "fair cop." More contact there than when he threw himself down.

Spursin pallonhalinta oli varttia ennen täyttä aikaa yli 70 prosenttia, mutta Liverpool loi edelleen vaarallisemmat tilanteet muutamista hyökkäyksistään.

80. minuutilla juuri hetkeä aiemmin kentälle tullut Victor Wanyama ampui valtavalla pommilla tasoituksen. Karius nyrkkeili keskityksen takaisin kentälle, ja kenialainen viimeisteli 1-1-maalin kerta kaikkiaan upealla vedolla vastapalloon. Todella kova laukaus kiersi vasempaan ylänurkkaan.

Viisi minuuttia tasoituksesta nähtiin draamaa. Harry Kane kaatui Kariuksen käsiin boksissa, ollen tosin paitsiossa. Erotuomari Jon Moss keskusteli pitkään linjamiehen kanssa, osoitettuaan pallon jo tätä ennen pilkulle. Keskustelu ei tuomiota muuttanut, vaan Kane asteli täplälle ja ampui täysin keskelle – Karius torjui yrityksen.

👑 Joey Barton 👑

@Joey7Barton
That’s not a pen I’m afraid Jon Moss! Justice is done.

Salah teki uskomattoman osuman lisäajalla. Noin 90 minuuttia avausosumansa jälkeen tehomies pujotteli kolmen Spurs-puolustajan läpi, ja nosti pallo yli Llorisin, 2-1.

Rankkaridraama ei todellakaan vielä ollut ohi. Linjamies, joka ei edellisessä tuomiossa nähnyt Kanen olleen paitsiossa, liputti pelin viime hetkillä pilkulle vaikka Moss oli aiemmin levittänyt kätensä. Virgil Van Dijk otti hidastusten perusteella tilanteessa kontaktin Erik Lamelaan. Pool-puolustuksen ennätyshankinta oli kuitenkin jo vetämässä jalkaansa pois, kun Lamela heittäytyi kentän pintaan. Vaikea tuomio, varsinkin avustaman tuomarin tekemäksi. Tällä kertaa Kane osui – pisteet jaettiin luvuin 2-2.