Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen Jesse Lingard pahoittelee julkaisua, joka ilmestyi hänen Twitter-tililleen tiistaina, Münchenin lentoturman muistotilaisuuden aikana.

Lingard, 25, osallistui muun muassa José Mourinhon ja Sir Alex Fergusonin kanssa Unitedin stadionilla Old Traffordilla muistotilaisuuteen, jossa kunnioitettiin tasan 60 vuotta sitten tapahtuneessa lento-onnettomuudessa menehtyneitä ihmisiä.

Onnettomuus tapahtui 6. helmikuuta 1958, kun Manchester Unitedin joukkuetta kyydinnyt lentokone yritti nousua lumimyrskyn keskeltä Münchenin vanhalta Riemin lentokentältä. Koneen 43 matkustajasta 23 sai surmansa. Kuolleista kahdeksan olivat Unitedin pelaajia.

Lingardin Twitter-tilille ilmestyi kello 15:04 paikallista aikaa julkaisu, jossa keskusteltiin jalkapallovideopeli FIFA:sta. Julkaisu ilmestyi sosiaaliseen mediaan samaan kellonaikaan kuin lentoturma tapahtui 60 vuotta sitten.

Maajoukkuelaituri poisti nopeasti twiitin ja pahoitteli tapahtunutta.

– Mediatiimini jäsen vastasi epähuomiossa toiseen viestiin tänään iltapäivällä Münchenin muistotilaisuuden aikana, selitti Lingard pahoitteluviestissään.

– En ollut tietoinen tästä, sillä osallistuin muistotilaisuuteen samaan aikaan. En hyväksy julkaisua tai sen ajoitusta millään tavalla. Se on nyt poistettu, ja haluaisin pyytää anteeksi pahastusta, jota se aiheutti. Tämä oli täysin hyväksymätöntä, eikä se (julkaisu) kuvasta luonnettani tai näkemyksiäni tänä tunteellisena päivänä.