Newcastlen entinen keskikenttäpelaaja Joey Barton antaa täyslaidallisen seuran omistajalle Mike Ashleylle, joka ei hänen mielestään ymmärrä jalkapalloa.

Toimintakiellossa vedonlyöntijupakan takia oleva Barton arvioi, että tilanne jatkuu samankaltaisena niin kauan kuin Ashley pysyy seurassa. Potentiaalia kasvuun kuitenkin olisi.

– Niin kauan kuin heillä on nykyinen omistaja, seura ei ole se seura, joka se voisi olla. Ei hän muutu, mies tiivistää.

– Se on surullista, mutta se on hänen tapansa tehdä asioita. Olen pahoillani kannattajien puolesta, koska nämä ansaitsevat enemmän. Se on valtava jalkapalloseura, jonka pitää olla Valioliigassa – sen ei koskaan pitäisi olla sen ulkopuolella tai edes tilanteessa, jossa he ajattelevat, etteivät he ehkä olisi.

– Kyse on asioiden huonon hoidon tuomasta ahdingosta. He käyttivät paljon rahaa pelaajiin Mestaruussarjassa ja Valioliigaan nousemisen jälkeen eivät käytä rahaa. En vain ymmärrä sitä. En ymmärrä, mitä hän haluaa tehdä.

Barton on monen kannattajan kanssa samaa mieltä siitä, että Ashleyn toimintatapa voi ajaa hyvää työtä tekevän managerin Rafael Benítezin ulos Newcastlesta.

– Heillä on hyvä manageri, jolla on tapana suoriutua hyvin, jos hänelle antaa hieman rahaa. Hän on juonikas persoona ja tietää, miten menestyviä jalkapalloseuroja rakennetaan. Hän saa kuitenkin Ashleyn hölynpölyä siirtojen suhteen, ja kysymyksen on oltava se, pysyykö hän siellä vai ei.

Lähde: Evening Chronicle