Muun muassa Liverpoolista ja Boltonista tuttu senegalilaishyökkääjä El-Hadji Diouf aikoo pyrkiä kotimaansa politiikkaan tavoitteenaan nousta joskus presidentiksi, kertoo FourFourTwo.

Vuonna 2015 uransa lopettanut Diouf, 37, muistetaan Englannissa kykyjensä lisäksi myös useista ikävistä välikohtauksista. Häntä syytettiin monta kertaa vastustajan ja kannattajien päälle sylkemisestä ja vuonna 2012 hänet pidätettiin epäiltynä osallistumisesta kahakkaan manchesterilaisessa yökerhossa. Tarinoita riittää.

Diouf kertoi saaneensa inspiraatiota uudelle uralleen Chelsean entisestä hyökkääjästä George Weahista, joka valittiin Liberian presidentiksi tammikuussa.

– Huolehdin itsestäni ja perheestäni. Monen vuoden ajan ajattelin jalkapalloa, mutta nyt minulla on uusi ura ja se on poliittinen ura, sanoi Diouf FourFourTwon mukaan.

– Päätin lähteä politiikkaan mukaan, koska on ihmisiä, jotka odottavat minun tekevän muutoksia maassani, ja olen valmis tekemään niin, koska haluan olla nuorien puolesta taistelija.

– Minun tulevaisuuteni on määritelty. Seuraavan kahden vuoden aikana liityn politiikkaan, sillä tiedän, että siitä asemasta voin muuttaa paljon asioita jalkapallossa. Minulla on paljon intohimoa politiikkaa kohtaan ja minulla on Senegalissa ihmisiä, jotka opastavat minua.

– Siinä on minun tulevaisuuteni, sillä monet senegalilaiset voivat kuulla minua.

– Kävin korkeatasoisissa (jalkapallo)valmentajan koulutuksissa, mutta päätin olla jatkamatta niissä, koska minulle on parempia suunnitelmia.

Dioufin poliittisen uran kannalta olisi toivottavaa, että hän on kotimaassaan suuremmassa suosiossa kuin esimerkiksi valmentaja Neil Warnockin silmissä. Senegalilaisen käytöksestä turhautunut Warnock nimitti kerran Dioufia viemärirotaksi. Myös hyökkääjän entiset pelikaverit, kuten Steven Gerrard ja Jamie Carragher ovat myöntäneet, että Diouf oli varsin hankala tapaus.