Ennakko: Odotus on ohi! Mestarien liigan pudotuspelit käyntiin – heti herkkupala tiedossa

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Pimeä talvi alkaa pikku hiljaa taittua. Mistä sen tietää? No tietysti siitä, että Mestarien liiga palaa talvitauolta.

Pudotuspelit käynnistyvät tänään kahden neljännesvälieräottelun voimin. Heti alkuun tulessa on kaksi valioliigajoukkuetta. Basel isännöi Sveitsissä Manchester Cityä, ja Torinossa nähdään todellinen herkkupala Juventuksen ja Tottenhamin välillä.

Man Cityllä vain hävittävää

Pep Guardiola sanoi ottelun alla lehdistölle, että puolivälieriin pääseminen olisi tämän kauden Mestarien liigassa ihan ok. Todellisuudessa se ei ihan noin ole. City on satsannut joukkueeseen niin paljon rahaa ja pelannut niin loistavan kauden, että mikään muu kuin mestaruus ei voi kelvata.

Guardiolan vieressä istunut kapteeni Vincent Kompany puhui suoremmin. Hän sanoi, että nyt on koittanut Cityn aika. Ja niinhän se juuri on.

Jos kykenee dominoimaan nähdyllä tavalla Valioliigaa, on kyseessä kovan luokan joukkue. Eikä kyse ole vain tuloksista, vaan myös pelin rakenteesta. City on yksinkertaisesti pelannut erinomaista jalkapalloa.

Citylle Valioliigan dominointi ja valtavan piste-eron repiminen on sikäli ollut kirsikka kakun päälle, että Guardiola voi halutessaan peluuttaa vaikka reservejä tietyissä sarjapeleissä ja keskittyä täysillä Mestarien liigaan.

Kaiken lisäksi nyt asettuu vastaan Basel, jonka pitäisi olla pelkkä suupala Citylle. Tietysti on niin, että kaikki Mestarien liigan pudotuspelijoukkueet ovat vahvoja, mutta jos unohdetaan ylimääräinen höpinä, City on tässä parissa valtava ennakkosuosikki.

Pahimmillaan ennakkosuosikin asema voi iskeä omaan nilkkaan. Basel kuitenkin kaatoi lohkovaiheessa muun muassa Manchester Unitedin. Lisäksi Cityn pelaajat tietävät itsekin aivan hyvin, että Baselia vastaan on vain hävittävää. Jokainen tietää vallan hyvin, että Cityltä odotetaan suvereenia voittoa.

Pelaajatilanteesta vielä sen verran, että City saa takaisin Leroy Sanén, joka on toipunut etuajassa loukkaantumisestaan. Vain Gabriel Jesus ja Benjamin Mendy puuttuvat kokoonpanosta. Korttitilannekin on hyvä, sillä vain Danilo on varoituksen päässä pelikiellosta.

Ottaako Spurs askeleen eteenpäin?

Tottenham on Man Cityn tavoin nollakerhossa, mitä tulee Mestarien liigan voittajalistaan.

Spurs on ollut monen vuoden ajan lähellä Englannin kärkeä, mutta ihan sinne maailman eliittiin seura ei ole onnistunut murtautumaan. Nyt on tilaisuus näyttää, että Tottenham on valmis ottamaan seuraavan askeleen.

Vastassa on Juventus, yksi futishistorian suurimmista. Juve on esiintynyt Mestarien liigan tai sitä edeltäneen Euroopan Cupin finaalissa yhdeksän kertaa – viimeksi viime keväänä. Juve on myös voittanut Italian Serie A:n kuusi viimeisintä kautta putkeen. Puhutaan siis Spursin kannalta melko kovasta haasteesta.

Tottenham saa apuja sairastuvalta, sillä Spursilta puuttuu vain Toby Alderweireld. Juventukselta sivussa ovat sen sijaan Andrea Barzagli, Blaise Matuidi, Juan Cuadrado, Benedikt Höwedes, Paulo Dybala ja Stephan Lichtsteiner. Tärkeitä pelaajia kaikki.

Lohkovaiheessa Juventus oli kakkonen. Joukkue kompuroi pienempiään vastaan, mutta onnistui toisaalta nollaamaan Barcelonan. Mutta tässä vertailussa ei Tottenham kalpene yhtään. Spurs nimittäin keräsi Real Madridia vastaan yhden voiton ja yhden tasapelin. Borussia Dortmundin Tottenham voitti sekä kotona että vieraissa.

Nyt nähdään, onko Tottenham valmis nousemaan seurana uudelle tasolle.

Mestarien liiga 13.2.

Basel-Manchester City klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Juventus-Tottenham klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!