Manchester Cityn jalkapalloilullinen flambeerauskiertue jatkui tiistaina Baselissa. Varsinkin meikäläisten Mestarien Liigan seuraajien keskittyessä lähes tyystin illan toiseen peliin, nähtiin St Jakob-Parkilla yksipuolinen ottelu. Loppulukemat 0-4 eivät jätä paljoa arvailtavaa.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
How Basel & Man. City line-up tonight...

#UCL

Viiden minuutin kohdalla, Cityn myllytettyä pitkään yhtä päätyä, Dimitri Oberlin onnistui murtautumaan läpi vaaleansinisten puolustuksen. Seuraava ratkaisu ei kuitenkaan johtanut toivottuun lopputulokseen. Selkeä virhe Pep Guardiolan puolustuspäädyltä joka tapauksessa.

14. minuutin kohdalla Baselin takalinja petti valtavan paineen alla – Kevin De Bruynen kulmapotku Ilkay Gündoganin päähän, tilanne 0-1. Heti aloituksen jälkeen Cityn puolustus nukkui jälleen, unilukkari Nicolás Otamendin johdolla. Valentin Stockerin venytys ei aivan riittänyt nostamaan palloa yli Edersonin.

Kolme minuuttia avausosumasta pallon verkkoon iski jälleen City, asialla Bernardo Silva. Volley boksin sisältä oikealta upposi maalivahti Tomáš Vaclíkin käden kautta ylös. Masentavaksi homma meni kotijoukkueen kannalta 23. minuutilla, kun Sergio Agüero sai liikaa tilaa ja ampui vasempaan alakulmaan 0-3.

Manchester City

@ManCity
HALF-TIME | 🔴 0-3 🔵 #fcbvcity #mancity

A first half blitz in Basel has given us control!

Toistakaan jaksoa ei ehditty pelata kymmentä minuuttia ilman City-maalia. Siinä ikäänkuin kierros alkoi alusta – ensimmäisen osuman tapaan 0-4-numerot iski Gündogan. Saksalainen tarvitsi vain yhden pienen siirron saadakseen aikaan täydellisyyttä hipovan laukauksen.

Top Baller

@TopBall3r
Ilkay Gundogan Beautiful Second Goal (0-4) - Basel vs Manchester City 2018 youtu.be/Sz53EyfeoB8 via @YouTube

Maalin jälkeen hierottiin sitten jo suolaa sveitsiläisten haavoihin, kun pitkälle sairaslomalle huhuttu Leroy Sané tuli kentälle, Raheem Sterlingin tilalle.

Cityn ylivoima tuli esiin myös ylimielisyytenä. Neljännen osuman jälkeen toistui sama kuin muutamaan otteeseen – vieraat päästivät Baselin useampaan hyvään maalintekopaikkaan. Kun vastukset tästä kovenevat, ei moiseen missään tapauksessa ole varaa.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa City leikitteli Baselin kustannuksella, pelaten pitkiä palloralleja. Geoffroy Serey Die menetti jossain määrin malttinsa, ja ajoi Güngoganin jaloille myöhässä. Kahden maalin mies tulistui todella, ja pelaajia saatiin vääntää irti toisistaan hyvä tovi. Lopulta molemmille kuitenkin vain keltainen kortti.

Mestarien liiga tiistaina 13.2.2018

Basel-Manchester City 0-4 (0-3)
0-1 Ilkay Gündogan (14.)
0-2 Bernardo Silva (18.)
0-3 Sergio Agüero (23.)
0-4 Ilkay Gündogan (53.)

Juventus-Tottenham 2-2 (2-1)
1-0 Gonzalo Higuaín (2.)
2-0 Gonzalo Higuaín RP. (9.)
2-1 Harry Kane (35.)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Gonzalo Higuaín (45+2.)
2-2 Christian Eriksen (72.)