Entinen valioliigatuomari Graham Poll sanoo, että videotuomaroinnin uskottavuus kärsi kovan kolauksen FA Cupin lauantain tapahtumien johdosta.

Poll seurasi Huddersfieldin ja Manchester Unitedin välistä ottelua, jossa erotuomari joutui turvautumaan videotuomari Neil Swarbrickin ja tämän tiimin apuun Unitedin Juan Matan pantua pallon verkkoon avausjakson lopussa.

– Videotuomaroinnin (VAR) kannattajat tuovat esiin faktan siitä, että Juan Mata oli paitsiossa, joten hänen ”maalinsa” hylkääminen teknologiaa käyttämällä oli oikein, Poll kirjoittaa Daily Mailissa.

Sosiaalisessa mediassa on naurettu televisiokuvien graafisille ”paitsiolinjoille”, joita TV-katsojille näytettiin tilanteesta.

– VAR:n vastustajat tuovat esiin huojuvat viivat, jotka Stockley Parkissa olleet teknikot katsojille tarjosivat. He sanovat oikeutetusti, että järjestelmästä puuttuu uskottavuus eikä se ole valmis käyttöön Valioliigassa, sanoo Poll.

MUFC News

@MUFCNewsApp
GRAHAM POLL: This was a 'sorry' day for VAR: dailymail.co.uk/sport/football…

– Nuo kuvat olivat noloja ja todella vahingollisia.

Poll pohtii kirjoituksessaan, mikä videotuomaroinnissa mahtaa mennä pieleen seuraavaksi.

– Englannin jalkapallossa lyhyen ajanjakson – vain kuuden viikon – aikana olemme kokeneet sen, ettemme nähneet oikeita kuvia Brightonissa, emme saaneet parasta laatua olevia kuvia Chelseassa, lisäaika kyseenalaistettiin Liverpoolissa ja meille tarjottiin huojuvia viivoja Huddersfieldissä.

Valioliigaseurojen on määrä äänestää huhtikuun lopussa, otetaanko videotuomarointi käyttöön kaikissa liigaotteluissa.