Wigan voitti Manchester Cityn FA Cupin puolivälierissä 1-0-lukemin ja eteni tuloksen myötä kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelun kulku

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue Manchester City oli odotetusti vahvempi, mutta kun huomioi, että vastakkain oli Valioliigaa ylivoimaisesti johtava joukkue ja League Onessa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue, oli myös Wigan ottelussa hyvin mukana.

Molempien joukkueiden maalintekopaikoista huolimatta ensimmäisen jakson dramaattisin tilanne nähtiin juuri ennen taukovihellystä. Man Cityn Fabian Delph taklasi jalkapohjat edellä Max Poweria ja ottelun erotuomari Anthony Taylor nosti taskustaan punaisen kortin. Pep Guardiolan miehistö lähti siis toiselle puoliajalle alivoimalla.

Will Grigg’s on fire

Toisella jaksolla City otti alivoimastaan huolimatta ottelua yhä tukevammin haltuunsa, mutta vajaan 80 minuutin kotiyleisö räjähti riemuun. Kannatuslaulustaan tunnettu Will Grigg pääsi karkaamaan Kyle Walkerilta ja ampui tarkalla laukauksella Wiganin 1-0-johtoon.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Will Grigg has scored more #FACup goals than any other player in the competition this season. Stunned.

Tämän jälkeen Man City antoi valtavasti painetta Wigan-puolustukselle, mutta lukuisista tilanteista ja muun muassa 15 kulmapotkusta huolimatta kotijoukkueen puolustus kesti.

Enempää maaleja ei siis nähty, joten League Onen Wigan järjesti jättiyllätyksen pudottamalla Manchester Cityn FA Cupista 1-0-voitollaan.