Arsenalin entinen puolustaja Sol Campbell ei suhtautunut suopeasti siihen, että häntä ei valittu Ykkösliigassa pelaavan Oxford Unitedin uudeksi manageriksi.

Campbell kävi neuvotteluja Oxfordin kanssa, mutta seura on Sky Sportsin mukaan nimittämässä hänen entisen vastustajan Craig Bellamyn käskyttäjäkseen.

Englannin maajoukkuepaidassa 73 kertaa esiintynyt Campbell vakuutti, että hän on tarpeeksi älykäs valmentamaan Ykkösliigan vaatimalla tasolla ja sanoi, että hänen kokemattomuutensa ei pitäisi estää häntä saamasta ensimmäistä työpaikkaansa managerina.

– Yritin saada sen paikan, mutta he eivät halunneet minua, kertoi Campbell Highbury & Heels -podcastille.

– Ehkä se johtui kokemuksen puutteesta tai vastaavasta, mutta se on jatkuva kehä. Kokemus? Miten saan kokemusta? Tarvitsen töitä saadakseni kokemusta.

– En halua mennä niin alas, että se on rimpuilua, enkä halua mennä niin alas, että olen jonkun alapuolella ajattelemassa, että ”mitä minä teen täällä”. Johtaisin mieluummin seuraa itse.

– Olen itsevarma, eikä jalkapalloseuran johtaminen ole mitään rakettitiedettä, varsinkaan sillä tasolla. Jos on tarpeeksi älykäs ja nopea oppimaan, niin asiat oppii nopeasti. Ensimmäisen kahden tai kolmen pelin aikana, mitä joukkue tarvitsee harjoituksissa, selviytyäkseen liigassa, parantuakseen liigassa, nousukarsintaan pääsemisessä tai jopa liigan voittamisessa.

– Olen tarpeeksi älykäs. En voi uskoa joitain ihmisiä. Olen yksi jalkapallon fiksuimmista ihmisistä, ja minä olen menossa hukkaan kokemuksen puutteen tai sen takia, että ”hän sanoo mielipiteensä liian usein”.

– ”Mene Saksaan, siellä rakastetaan ihmisiä, jotka jakavat mielipiteensä. Siellä on töitä”. Olen pahoillani, että minulla on älliä. Sen pitäisi olla asia, jota seuroihin halutaan, mutta ilmeisesti ei.