Daavid vastaan Goljat. Arsenal vastaan Östersund. Tällaisen parin arpa heitti Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, eikä kellekään tarvitse erikseen selvittää, kumpi joukkueista on Goljat.

Piskuinen Östersund sai viikko sitten seurahistoriansa luultavasti suurimpaan otteluun vieraakseen maineikkaan Arsène Wengerin poppoon. Arsenal haki Pohjois-Ruotsista 3-0 -vierasvoiton, ja otteluparia pidettiin jo täysin taputeltuna.

Niin pitivät ilmeisesti Arsenalin pelaajatkin. Toista osaottelua Emirates Stadiumilla on pelattu nyt 45 minuuttia, ja Östersund on 2-0 -vierasjohdossa ”maailmankuulujen” Hosam Aieshin ja Ken Seman maalilla. Yhtäkkiä kaikki onkin taas auki, ja toisestakin puoliajasta tulossa huippujännittävä. Hieman ennen avausjakson puoliväliä syntyneiden maalien väliin mahtui vain 70 sekuntia.

Ja niin, Östersundin johto on ansaittu. Ruotsalaisseuran pelaajat ovat antaneet kentällä kaikkensa, mutta kotijoukkueen asenneruuvissa voisi olla kiristämisen varaa. Ensimmäisen puoliajan laukaukset kohti maalia: Arsenal 1, Östersund 4.

Arsenalin joukkue poistui pukukoppiin taukoa viettämään äänekkään vihellyskonsertin saattelemana, eikä ihme.