Arsenalin manageri Arsène Wenger ei säästellyt sanojaan analysoidessaan torstai-illan tappio-ottelua. Ruotsalainen pikkuseura Östersund voitti Emirates Stadiumilla 2–1, mutta lontoolaiset menivät Eurooppa-liigan otteluparista jatkoon yhteismaalein 4–2.

– Emme olleet mukana kilpailussa ensimmäisellä puoliajalla, Wenger totesi ottelun jälkeen lehdistön edessä.

– Olimme vaikeuksissa, koska olimme ylimielisiä emmekä keskittyneet. Olimme liian avonaisia joka kerta menettäessämme pallon, eikä meillä ollut ideoita pallon kanssa. Siksi olimme vaikeuksissa.

Toisella puoliajalla peli parantui huomattavasti, ja Sead Kolašinacin kavennusmaalin myötä ruotsalaisten haaveet sensaatiomaisesta noususta alkoivat murentua.

[readmore from=Arsenal]

– Kokonaisuudessaan reagoimme erittäin hyvin. Teimme työn selviytyäksemme jatkoon. Se on otettava mukaan tästä illasta, ei muuta.

Wengerin mukaan ensimmäisen osaottelun vakuuttava 3–0-vierasvoitto ja Liigacupin tuleva loppuottelu Manchester Cityä vastaan saattoivat vaikuttaa joukkueen esitykseen.

– Valmistauduimme kunnolla, vakavasti, mutta ulkoisia tekijöitä on. Se fakta, että voitimme ensimmäisen osan 3–0 ja meillä on toinen iso peli sunnuntaina – ihmiset ajattelevat alitajuisesti, että on vain ilmestyttävä kentälle voittaakseen pelin.

– Jalkapallo ei toimi sillä tavalla. Kohtasimme hyvän joukkueen, ja sitä näkee FA Cupissa. Vaikeuksiin voi joutua joka kerta, kun keskittyminen ei ole 100-prosenttista.

Lähde: Goal