Kotimaisen Liigacupin kahdesti valmentajana voittanut Ari Tiittanen uskoo, että sunnuntainen Englannin liigacupin finaali Arsenalin ja Manchester Cityn välillä on Arsenalin ainoa mahdollisuus voittaa jotain tällä kaudella.

– City vie Valioliigan, se on ollut selvä jo jonkin aikaa. Uskon vahvasti, että Pep Guardiola laittaa tässä vaiheessa kaikki paukut Mestarien liigaan. Ei hän tätäkään matsia väheksy, mutta suuremmat pokaalit kiinnostavat ehkä enemmän tässä vaiheessa, Tiittanen miettii Valioliiga.comille.

Finaalijoukkueiden edeltävät ottelut sujuivat kaikkea muuta kuin kiitettävästi. City lähti lauluun FA-cupista Ykkösliigan Wiganin pudottamana ja Arsenal kärsi nöyryyttävän tappion Eurooppa-liigassa ruotsalaiselle Östersundille. Jatkopaikka toki tuli, mutta samanlaiseen löysäilyyn ei Tykkimiehillä ole varaa sunnuntaina.

Tiittasen mukaan Arsenalin tulisi palata perusasioiden pariin Cityä vastaan.

– Tiedän, että Arsène Wenger rakastaa yli kaiken pallonhallintapeliä, mutta nyt vastassa on kyseisen taidon parhaimpia ryhmiä maailmassa. Kannattaisiko siis tällä kertaa lähteä inhorealistisemmalla taktiikalla liikkeelle, Tiittanen kysyy.

– Pakka tiiviiksi alakerrassa ja sen jälkeen nopeilla vastaiskuilla maalintekoon. Se on nähdäkseni Arsenalin ainoa mahdollisuus nostella pyttyä sunnuntaina. Onhan Arsenalissa taitoa, mutta mielestäni Cityllä on sitä vielä enemmän.

Arsenalin maalivahti- ja puolustuspeli nousee Tiittasen arviossa ottelun avainasiaksi.

David Ospina pelaa todennäköisesti maalilla, ehkäpä hän tässä tilanteessa on paras vaihtoehto, valmentaja pyörittelee.

– Kaikkein tärkein tekijä on kuitenkin puolustuslinja ja keskikentän pohjapelaaminen. Toivottavasti Wenger ei edes ajattele kolmen alakertaa, se olisi varmuudella itsemurha.

– Yksinkertainen on kaunista, se Arsène Wengerin kannattaisi muistaa täpötäydellä Wembleyllä sunnuntaina. Arsenal ei pysty haastamaan Cityä taidollisesti, mutta taistelutahdolla ja nopeisiin vastaiskuihin perustuvalla pelillä kylläkin. Ehkä Arsenalin voitonnälkä saattaa olla hippusen Cityä kovempi, silläkin on finaaleja käännetty, Ari Tiittanen päättää.

Englannin liigacupin loppuottelu Arsenal-Manchester City Viaplayssa sunnuntaina 25.2. klo 18.20 alkaen.