Tottenham eteni FA Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Rochdalen uusintaottelussa selvin 6-1-lukemin.

Ottelun kulku

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pääroolissa oli VAR eli videotuomarointi. Pientä esimakua tulevasta nähtiin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Erik Lamela vei Tottenhamin 1-0-johtoon, mutta pitkän odottamisen jälkeen erotuomari Paul Tierney hylkäsi maalin ja lopullinen syy jäi hieman epäselväksi.

23 minuutin pelin jälkeen Lamela syötti pelivälineen Son Heung-minille, joka pelasi hienosti jalkansa auki ja ampui pallon varmasti takakulmaan. Tällä kertaa maali hyväksyttiin eli kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon.

Muutama minuutti avausmaalin jälkeen alkoi tapahtua oikein kunnolla. Tottenhamille vihellettiin vapaapotku rangaistusalueen kulmalta. Tierney otti jälleen yhteyden videotuomareiden puolelle ja yli minuutin odottelun jälkeen korjasikin tuomion rangaistuspotkuksi. Tämäkin oli vasta alkua.

Son laukoi rangaistuspotkun varmasti oikeaan alakulmaan, kunnes jälleen alkoi tuskainen odottelu Wembleyn lumisessa illassa. Tierney turvautui jälleen videotuomarointiin.

Todella pitkän odottelun jälkeen opputuloksena oli maalin hylkääminen, keltainen kortti Sonille ja epäsuora vapaapotku Rochdalelle. Syynä tähän oli se, että Etelä-Korean maajoukkuepelaajan vauhti pysähtyi ennen laukausta.

Rochdale käytti Tottenham-pelaajien hämmennyksen hyväksi tekemällä maalin vain minuutteja eriskummallisen rangaistuspotkutilanteen jälkeen. Andy Cannon tarjosi hienon syötön Stephen Humphrysille. Hyökkääjä otti pallon hyvin haltuun ja laukoi sen etukulmasta ohi Tottenhamin maalilla olleen Michel Vormin.

Tauolle mentiin siis todella hämmentävien tapahtumien jälkeen 1-1-lukemissa. VAR tulee tämän ottelun myötä olemaan todennäköisesti esillä enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin.

Squawka

@Squawka
Tottenham 1-1 Rochdale HT:

Shots: 10-4
Pass accuracy: 82%-75%
Chances created: 9-4
Possession: 55%-45%

A first half filled with action and controversy as VAR has it's say but both teams level at the break.

Match of the Day

@BBCMOTD
Sum up THAT half in one word...

bbc.in/2EYhIx5 #TOTROC #FACup

Toinen puoliaika

Kotijoukkue Tottenham sai erinomaisen alun toiselle puoliajalle. 47. peliminuutilla pirteällä pelituulella ollut Lucas tarjoili Fernando Llorentelle huippupaikan. Espanjalaishyökkääjä pääsi nokikkain Rochdale-torjuja Josh Lillisin kanssa ja nosti pallon kauniisti yli englantilaistorjujan.

53 minuutin kohdalla Tottenham löysi tiloja Rochdale-puolustuksen keskeltä. Son pelasi Lucasille ja brasilialaistaituri tarjoili pelivälineen kuin tarjottimella Llorentelle, joka pääsi laukomaan illan toisen osumansa lähietäisyydeltä.

Vajaa tunnin pelin jälkeen ilmassa oli ratkaisun makua. Son ei hätäillyt saatuaan pallon rangaistusalueella vaan eteni päätyrajalle asti. Sieltä hän nosti keskityksen maalin eteen ja Llorente sai puskea Tottenhamin 4-1-johtoon illan kolmannella maalillaan.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Courtesy of his hat-trick v Rochdale, Fernando Llorente has bettered his tally from his previous 26 games with Tottenham in all competitions (2). Blossom.

65 minuutin kohdalla asialla oli jälleen avausmaalista vastannut kaksikko. Lamela syötti Sonille ja hän pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin.

Lisäajalla vaihdosta kentälle tullut Dele Alli tarjoili vielä 20-vuotiaalle Kyle Walker-Petersille taidokkaasti avopaikan ja hän ei erehtynyt. Osuman myötä Tottenham voitti ottelun lopulta selvin 6-1-lukemin.