Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kritisoi Valioliigan kannatuskulttuuria. Saksalaisen mielestä englantilaiset ovat enemmän kannattamansa seuran, asiakkaita kuin jäseniä.

Watzken kritiikki liittyy Bundesliigaa kokeiluun maanantaipelien puolesta. Dortmund-pomo uskoo valioliigakannattajien olevan täysin tv-yhtiöiden armoilla.

Watzen mukaan hänen seuransa kannattajista 30,000 jätti viime maanantain Augsburg-pelin väliin, vaikka lippu oli jo maksettu.

– Saksalaiset eivät halua samanlaisia olosuhteita kuin englantilaisessa jalkapallossa. Englannissa kannattajat suurimmilta osin hyväksyvät olevansa enemmän asiakkaita kuin seuran jäseniä, Watzke tuomitsi BBC:lle.

– Meillä on 154 000 jäsentä. Jokainen haluaa olla osana seuraa, eikä vain asiakas. Se on saksalaisen jalkapallon sielu.

Watzke ei myöskään näe, että bundesliigaseuroja siirtyisi tulevaisuudessa Englannin tavoin ulkomaisille omistajille. Saksassa toimitaan omalla tavalla.

– Valioliigan seuroilla sijoilla 18-20 on sama taloudellinen tilanne kuin Dortmundilla. Se ei ole meille helppoa. Tällä hetkellä Englannissa on enemmän rahaa, mutta voimme ehkä 20 tai 50 vuoden päästä sanoa, että meidän tapa oli parempi, Watzke lisäsi.