Bob Bradley sanoo toivovansa, ettei hänelle olisi koskaan tarjottu valioliigaseura Swansean managerin paikkaa.

Bradleystä tuli lokakuussa 2016 Valioliigan ensimmäinen yhdysvaltalainen manageri, mutta hänen ajanjaksonsa kesti vain 11 ottelun ajan. Potkut tulivat kaksi päivää joulun jälkeen.

– Kun Swansea tuli kuvaan, tiesin plussat ja miinukset, Bradley sanoo ESPN FC:lle.

– Kadunko jotakin? Kunpa he eivät olisi soittaneet, siinä mielessä rehellisesti sanoen, koska siinä tilanteessa tarvittiin todellista työntekoa ja aikaa, hän jatkaa.

– Ja jos he eivät ajatelleet minun olevan oikea kaveri ja kaikki eivät olleet samassa veneessä, ja ”kaikilla” en tarkoita ainoastaan amerikkalaisia omistajia vaan puheenjohtajaa, kannattajien yhdistystä ja enemmänkin kannattajia. Jos he eivät ajatelleet minun olevan oikea kaveri tehtävään, heidän ei olisi pitänyt soittaa.

Bradley korostaa, että hän olisi joka tapauksessa tarttunut tarjoukseen. Kun Valioliiga kutsuu, siitä on vaikea kieltäytyä.

– Jos miettii kaksi kertaa ja epäilee asioita, ei tule lähdettyä minnekään. Siinä tapauksessa en olisi lähtenyt Egyptiin ja Norjaan, vaan toimisin edelleen yliopistojalkapallon parissa, hän pohtii.

Bradleyn mukaan asetelma Swanseassa oli sellainen, ettei hänellä ollut juurikaan mahdollisuutta onnistua.

– Voi tehdä kaiken väärin, ja kun muutama pallo pomppii suosiollisesti ja saa 20 pistettä 11 pelissä, kukaan ei puhu sillä tavalla. Niin jalkapallo toimii.

– Kaikille suurisuisille kriitikoille sanon, että lähes jokaisen valmentajan uralta löytyy 10, 11 tai 12 pelin putkia, jolloin pisteitä ei vain tule. Niin se homma vain toimii. Ei ainoastaan meidän lajissamme vaan missä tahansa lajissa.