Lauantain jalkapallotarjonnan avaa iltapäivän tulikuuma kamppailu kahden Valioliigan jättiläisen välillä. Yhteen iskevät Manchester United ja Liverpool, ikuiset kilpakumppanit ja veriviholliset, jotka taistelevat molemmat loppukaudella Valioliigan kärkipään sijoituksista.

Liverpool jäi viime pelissään maalittomaan tasapeliin Portoa vastaan Anfieldilla tahkotussa Mestarien liigan ottelussa. Punapaidoilla ei ollut varsinaista syytä hakea voittoa väkisin, kun avausosa päättyi selvään 5-0-voittoon Portugalissa. Jürgen Kloppin joukkue selviytyi kilpailun puolivälieriin siis varsin helposti.

Omassa kenraaliharjoituksessaan United oli puolestaan lähellä romahtaa maanantaina Crystal Palacea vastaan. Avausjakson alussa Palace johti kotonaan jo 2-0, mutta sen jälkeen manchesteriläisjätti ryhdistäytyi ja alkoi tehdä maaleja.

Chris Smalling ja Romelu Lukaku toivat Unitedin tasoihin vartti ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Vieraskannattajat saivat pääsylipun hinnalle vastinetta viimeistään lisäajan ensimmäisellä minuutilla Nemanja Matićin pommittaessa käsittämättömän hienon maalin. Matić ampui pomppivan pallon ilmasta vasempaan ylänurkkaan ja takasi joukkueelleen 3-2-voiton.

– Palacea vastaan nähtiin jopa hyökkäävä ja ennen kaikkea hyökkäyspäässä osaava Man United. Toisaalta siinä vaiheessa oli pakkokin, mutta Josén (päävalmentaja Mourinho) all-in-taktiikka toimi, Viasatin selostaja Tuomas Virkkunen analysoi Valioliiga.comille.

Hyökkäyspelin pirteys ei välttämättä jatku lauantaina.

– Palataanko passiiviseen peliin Poolia vastaan? Todennäköisesti kyllä, koska Poolin tekeminen pallon kanssa on Man Unitediin verrattuna ihan eri tasolla tällä hetkellä.

Liverpoolin hyökkäyspää on Mohamed Salahin, Sadio Manén ja Roberto Firminon johdolla hyvässä iskussa. Virkkusen mukaan se ei kuitenkaan takaa, että pelaaminen ylimmällä kolmanneksella toimisi Unitedia vastaan.

– Ei olisi ensimmäinen kerta, kun José osaa tylsyttää ennakkoon hurmiollista futista pelaavan joukkueen parhaimman terän. Jos muoto silti rakoilee kuten Palacea vastaan, Pool tekee rumaa jälkeä.

Avainasemassa on Virkkusen mielestä myös Liverpoolin kliinisyys maalin edessä.

– Esimerkiksi Portoa vastaan Mestarien liigan ensimmäisessä neljännesvälierien osassa viimeistelyprosentti oli huima. Nyt vastassa on kuitenkin David de Gea, joka voi tehdä jälleen saman minkä niin monta kertaa aiemminkin: pelata Man Unitedille voiton vaikka se ei olisi sitä ansainnutkaan.

Tuomas Virkkusen selostama Manchester United-Liverpool näkyy lauantaina 10.3. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 14.25 alkaen. Valioliigastudio alkaa kello 14. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.