Lauantaina pelattiin Valioliigan 30. kierrosta seitsemän ottelun verran. Brittimedia Sky Sports kokosi otteluista viisi mielenkiintoisinta tilastoa, jotka tietämällä voit vakuuttaa ystäväsi.

1. Romelu Lukaku – 7

Manchester Unitedin Romelu Lukaku ei onnistunut maalinteossa Liverpoolia vastaan, mutta hän syötti Marcus Rashfordin ensimmäisen maalin puskemalla David de Gean avauksen hänelle. Kyseessä oli Lukakulle jo kauden seitsemäs maalisyöttö. Hän ei ole koskaan syöttänyt yhden valioliigakauden aikana yhtä montaa osumaa.

2. Willian – 17

Chelsea palasi voittojen tielle voittamalla Crystal Palacen Stamford Bridgellä 2-1-lukemin. Avausmaalista vastasi hyvään vireeseen päässyt Willian. Osuman myötä hän on kaikki kilpailut mukaan lukien joko tehnyt tai syöttänyt maalin 17 kertaa edellisellä 18 kerralla, kun on ollut avauskokoonpanossa.

3. Brighton – 5

Brightonin seitsemän ottelun tappioton putki päättyi, kun Everton kukisti joukkueen 2-0. Avausmaalin omaan päähän teki epäonnekkaasti Brightonin Gaeten Bong. Tämän myötä Brighton on päästänyt tällä kaudella sarjapeleissä viisi omaa maalia – enemmän kuin mikään muu valioliigajoukkue.

4. Jordan Ayew – 11

Swansea onnistui taistelemaan vierasottelusta Huddersfieldiä vastaan 0-0-tasapelin. Tuloksen arvoa nostaa se, että joukkue joutui pelaamaan 11. peliminuutilta lähtien yhden pelaajan alivoimalla, kun Jordan Ayew ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla. Kyseessä oli koko valioliigakauden toistaiseksi nopein ulosajo.

5. West Brom – 21

West Bromwichin tilanne synkkeni entisestään, kun Leicester haki pisteet The Hawthornsilta maalein 4-1. Kotijoukkue siirtyi Salomon Rondonin osumalla 1-0-johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen, mutta sitten Leicester meni menojaan. West Brom on menettänyt tällä kaudella 21 pistettä oltuaan johtoasemassa – enemmän kuin yksikään toinen valioliigajoukkue.