Manchester Unitedin Mestarien liiga -kevät päättyi suureen pettymykseen. Sevilla järjesti jymy-yllätyksen pudottamalla Punaiset Paholaiset laulukuoroon 2-1-vierasvoitolla.

Yhteismaalit menivät andalusialaisille samoin numeroin. Sevillan sankariksi nousi vaihdosta sisään tullut joukkueen molemmat maalit tällännyt Wissam Ben Yedder.

Puolivälieräpaikka oli Sevillan ensimmäinen Mestarien liigassa 60 vuoteen.

Ensimmäinen puoliaika

United aloitti pelin vahvasti ja otti pallonhallinnan alkutahdeilla.

Ensimmäinen vaaratilanne syntyi jo toisella minuutilla, kun Romelu Lukaku leikkasi boksin sisään ohitettuaan Sevilla-puolustajista Simon Kjärin. Belgialainen jatkoi syötön Jesse Lingardille, joka syötti nopeasti takaisin Lukakulle. Lukakun laukauksessa kuitenkin oli liikaa ilmaa ja se lensi yli maalin.

Neljä minuuttia myöhemmin Éver Banega rappasi myöhässä varoituksen arvoisesti Alexis Sánchezin maihin ja United sai vapaapotkun. Marcus Rashford haki vasenta alanurkkaa, mutta Sergio Rico torjui.

Yhdeksännellä minuutilla puolestaan Sevilla sai ensimmäisen kunnollisen tilanteensa. Banega keskitti etutolpalle, josta Joaquín Correa puski kuitenkin yli David De Gean vartioiman United-maalin.

Vauhdikkaan alun jälkeen edettiin rauhallisemmin. 29. minuutin kohdalla Luis Muriel sai Pablo Sarabian syötön jälkeen loistopaikan johtomaaliin. Veto meni lopulta aavistuksen verran oikealta ohi ja kotijoukkue selvisi.

Avausjakson loppuun United sai vielä ensimmäisen laukauksensa maalia kohti. Marouane Fellaini kuitenkin ampui sen suoraan päin maalivahti Ricoa.

Toisen puoliskon alussa United antoi vaarallisen paljon tilaa Sevillan hyökkäykselle ja se oli kostautua. Sarabia syötti Correan vapaaksi boksissa tarjoten argentiinalaiselle unelmapaikan vierasmaaliin. Unitedin pelasti Eric Baillyn liuku norsunluurannikkolaisen katkaistua Correan paikan.

Jatkotilanne syntyi vielä Lucas Vázquezille, mutta keskikenttäpelaaja laukoi irtopallosta ohi maalin.

United joutui viimeisellä vartilla tukalaan paikkaan Sevillan onnistuttua tekemään vierasmaalinsa. Sarabia tarjoili hyvän pystysyötön Ben Yedderille ja ranskalainen sijoitti tarkasti alakulmasta sisään.

Neljän minuutin kuluttua Ben Yedder osui toistamiseen vieden Sevillan entistä lähemmäksi puolivälieräpaikkaa. Correan keskitys lähti kulmapotkusta, johon ranskalaishyökkääjä iski päällään väliin. De Gea sai näppejään Ben Yedderin puskun väliin, mutta pudotti pallon torjunnan jälkeen maaliviivan heikommalle puolelle.

Unitedin aika alkoi käydä viimeisellä kympillä vähiin, sillä joukkue tarvitsi kolme maalia. 81. minuutilla Ben Yedder oli lähellä rokottaa isäntiä vielä kolmannen kerran, mutta tällä kertaa Chris Smalling liukui väliin takatolpalle.

United kavensi vielä 84. minuutilla, kun Lukaku tälläsi volleysta kulmapotkun jälkeen elätellen toivoa. Marcus Rashfordin keskitys ohjautui belgialaiselle Nemanja Maticin kantapään kautta.

Lähemmäksi United ei kuitenkaan päässyt. Viimeinen paikka tuli Ben Yedderille, joka pääsi koittamaan vielä hattutemppua läpiajosta. De Gea torjui kuitenkin tämän yrityksen ja Sevilla marssi 2-1-voitolla puolivälieriin.

Mestarien liiga tiistaina 13.3.2018

AS Roma-Shakhtar Donetsk 1-0 (0-0)
1-0 Edin Dzeko (52.)
Ulosajo, Ivan Ordets (79.)

Manchester United-Sevilla 1-2 (0-0)
0-1 Wissam Ben Yedder (74.)
0-2 Wissam Ben Yedder (78.)
1-2 Romelu Lukaku (84.)