Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen kertoo Liverpool-muistoistaan Fabric of Football -tilaisuudessa Manchesterissa antamassaan videohaastattelussa.

Liverpool oli Litmasen suosikkiseura jo nuoresta iästä lähtien. Hän kertoo seuranneensa englantilaista jalkapalloa televisiosta lauantaisin kello 17.

– Näin Liverpoolia enemmän kuin muita joukkueita. Lempivärini oli punainen, ja Kenny Dalglish ja Kevin Keegan olivat enemmän tai vähemmän minun kaltaisiani pelaajia, 47-vuotias Litmanen sanoo.

Myöhemmin pelaajauralla suuri unelma kävi toteen, kun miehestä tuli Liverpoolin pelaaja vuonna 2001. Hän oli pelannut Suomen maajoukkueessa, Ajaxissa ja Barcelonassa pelinumerolla 10, mutta englantilaisseurassa vaihtoehdot olivat vähissä.

– Minulle ei ollut sopivia numeroita. Ensin halusin numeron 77, koska Kevin Keegan ja Kenny Dalglish pelasivat numerolla 7, mutta se oli liian iso numero siihen aikaan, kertoo Litmanen.

– Halusin kunnioittaa Keviniä ja Kennyä noilla kahdella numerolla (77), mutta se oli liian iso numero. Silloin isoin numero Valioliigassa oli 38 tai jotakin sellaista, joten sitten ajattelin numeroa 37. 3+7=10. Lisäksi Kevinin ja Kennyn numero 7 oli mukana, joten sydämessäni minulla oli idolieni numero 7.