Englannin Valioliigaa pelataan tulevana viikonloppuna säästeliäästi. Tämä johtuu siitä, että FA Cupissa väki vähenee ja pidot paranevat.

FA Cupin vuoksi kärkipään seuroista vain Liverpool on kentällä Valioliigan merkeissä. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainenkin kiinnittää katseensa aivan toiseen otteluun kuin Liverpool–Watford.

Mixu, FA Cupia pelataan ja siksi Valioliigassa on hiljaisempaa. Mikä on
oma nostosi tynkäviikonlopun ykkösotteluksi?

– Se on ilman muuta Huddersfield–Crystal Palace. Se on toistaiseksi koko kauden yksi merkityksellisimmistä yksittäisistä otteluista. Huddersfieldille voitto merkitsisi todella isoa harppausta kohti jonkinlaista sarjapaikkaturvaa. Palace taas pääsisi voitolla takaisin kunnolla taistelemaan sarjapaikasta.

– Palace on odotetusti valahtanut viivan alle viimeisen kuukauden aikana. Tämä on johtunut heidän todella kovasta ohjelmastaan. Kaikki suurjoukkueet tulivat vastaan putkeen. Syksyllä oli ihan sama, kun Hodgson tuli valmentajaksi. Ensin tuli tappioita, sitten pisteitä. Nyt pitäisi siis taas päästä pisteiden makuun.

Muuttaako Palace peliään, kun vastustaja onkin ns. heikompi?

– Ei muuta. Pelit isoja vastaan olivat tiettyä taktista hiomista. Peleistä yritettiin – ja aika lähelle päästiin – bonuspisteitä, mutta Royn tähtäin oli selvästi juuri näissä kuuden pisteen peleissä. Uskon, että Palace on aika valmis kohtaamaan ja haastamaan Huddersfieldin
tänään.

– Tosin se, että Huddersfield voisi olla suhteellisen tyytyväinen tasapeliinkin, nostaa paljon juuri sen tasurin mahdollisuutta. Roy voi myös jossain vaiheessa laskea, että tasurilla tulee ainakin piste… Uskon kuitenkin, että kumpikin lähtee hakemaan aktiivisesti voittoa.

Entä muut ottelut? Muitakin putoamiskamppailijoita on tulessa…

– Bournemouth voi – ja todennäköisesti näin myös tapahtuu – vahvistaa paikkaansa kuivilla ja keskikastissa. He saavat vastaansa toivottomassa tilanteessa olevan WBA:n. Siellä tuskin kukaan enää uskoo ihmeisiin ja avausmaali kotijoukkueelle todennäköisesti päättäisi pelin siihen. Bournemouth on ylivoimainen suosikki. Tosin WBA alkaa olla paineettomassa tilanteessa, silloin voi tulla nappisuorituksia vähän ”vahingossa”.

[readmore from=Mixu-Paatelainen]

– Stokella on jättimäinen peli myös lauantaina. Joukkueen pitäisi voittaa Everton ja aloittaa noususuhdanne tästä. Stoke sai paljon hyviä asioita mukaansa Cityn kohtaamisesta alkuviikolla. Jos joukkue pelaa samalla tasolla, voitto Evertonista on täysin mahdollinen. Everton on käytännössä kuivilla, joten pelit saattavat vähän ailahdella.

Kärkijoukkueista Liverpool on ainoana kentällä. Jatkuuko Liverpoolin
lentokeli?

– Veikkaan, että jatkuu. Viime viikonloppuna tuli tappio ManU:lle, mutta ei mitenkään huonon pelin jälkeen. Watford Anfieldilla on vastaantulija. Liverpoolin kärkitrio jäi maaleitta Old Traffordilla – näin ei tapahdu kahta kierrosta perättäin. Maaleja nähdään, useampiakin veikkaan, ja lähinnä Watfordin päätyyn.