Gareth Southgate nimesi tällä viikolla ensimmäisen Englannin valmistavan maajoukkueryhmän MM-vuonna. Maaotteluihin Hollantia ja Italiaa vastaan valittu joukkue sisälsi muutaman yllätyksen.

Eniten puhutti West Bromwichin keskikenttäpelaajan Jake Livermoren mukanaolo, sillä pelaaja ei ole ollut tällä kaudella vakituinen avauksen mies edes Valioliigan jumbojoukkueessa.

Southgate kuitenkin tukee puolustavaa keskikenttäpelaajaa.

– Jakella on vaikeaa seurassa, mutta minulle hän on itsestäänselvä valinta. Peluutimme Jakea muutamassa ottelussa ja hän on tehnyt hyvää työtä joukkueessa. Jätimme hänet marraskuussa pois ryhmästä. Hän oli jo lähdössä lomalennolle, kun kutsuimme hänet takaisin viime hetkellä, Southgate kertoi The Guardianille.

– Hän jätti perheensä lentokentällä ja liittyi mukaamme. Mielestäni sellaisella on painoa, kun rakennamme kulttuuria ja joukkuehenkeä ryhmäämme. Se ei tarkoita, että hän olisi varmistanut kisapaikkansa Venäjälle. Se kuitenkin oikeuttaa hänen paikkansa pysyä tässä joukkueessa. Ymmärrän kritiikin Jaken valinnasta, mutta tästä erityisestä syystä teimme sen tällä kertaa.

Englanti kohtaa ensi viikon perjantaina ensimmäisessä maaottelussa Hollannin. Italia on vuorossa 27. päivä maaliskuuta.