Stoken kokeneen keskikenttämiehen Charlie Adamin ulosajo oli yksi Valioliigan viikonlopun kierroksen suurista puheenaiheista.

Adam sai avausjaksolla suoran punaisen kortin taklauksesta, jonka kohteena oli Evertonin Wayne Rooney. Joidenkin mielestä erotuomari Martin Atkinsonin tuomio oli oikea, kun taas toisten mukaan keltainen kortti olisi riittänyt.

– Luulin hänen nostavan keltaisen kortin. Olosuhteet eivät olleet loistavat, ja tietenkin Wayne ehti siihen ennen minua. Menin Waynen luo vain nähdäkseni, pitikö hän sitä pahana taklauksena. Hän sanoi ”ei”, Adam totesi ottelun jälkeen.

Esimerkiksi brittilehti Daily Mail pohti, olisiko Adamin tapauksessa voitu käyttää hypoteettista oranssia korttia – keltaisen ja punaisen kortin välimuotoa. Silloin Adam olisi joutunut jäähylle tietyksi ajaksi ja kukaan tuskin olisi valittanut tuomiosta. Nyt skottipelaajalta jäävät väliin myös tärkeät ottelut Arsenalia, Tottenhamia ja West Hamia vastaan.

Entinen huipputuomari Graham Poll arvioi Daily Mailissa, että Atkinson toimi tilanteessa oikein antaessaan punaisen kortin, koska Adam tuli tilanteeseen nappulat edellä ja olisi voinut aiheuttaa vastustajalle vakavan loukkaantumisen. Pollin mukaan jäähyt voisivat kuitenkin tulla kyseeseen jalkapallossa.

– Jäähyt olisivat sopivia tuomioita teknisiin rikkeisiin, kuten liialliseen suunsoittoon, ylenpalttisiin tuuletuksiin tai tilanteisiin, joissa kaksi keltaista korttia eivät oikeastaan ole punaisen arvoisia, kommentoi Poll.

Punainen kortti oli lauantain ottelun kulminaatiopiste. Aiemmissa vieraspeleissään vaikeuksissa ollut Everton voitti loppulukemin 2–1.