Ikää 24, alla jo neljä peräkkäistä yli 20 maalin kautta ja valioliigaosumia yhteensä jo 102. Välillä tuntuu, ettei Tottenhamin Harry Kanea pysäytä mikään muu kuin loukkaantumiset.

Vakava loukkaantuminen – tarkemmin sanottuna kallonmurtuma – pysäytti Tottenhamin akatemiasta ponnistaneen Ryan Masonin, jonka oli pakko lopettaa peliuransa 26-vuotiaana. Kane on onneksi saanut välttyä vakavammilta vammoilta, mutta nilkkavammat ovat miehen menoa kahden edellisen kauden aikana hidastaneet.

Se, että Kanesta tulisi yksi lähihistorian armottomimmista maalipyssyistä, oli Masonin mukaan nähtävissä jo varhain. Molemmat miehet nousivat Spursin edustusjoukkueeseen yksissä tuumin Mauricio Pochettinon aikakaudella.

[readmore from=Harry-Kane]

– Uskoin alusta saakka, että Kanesta tulisi yksi Valioliigan parhaista maalintekijöistä. Se sijaan yllätti, kuinka nopeasti se tapahtui. Niin kävi 18 kuukaudessa, ja sittemmin hän on vain jatkanut samaa rataa. Nyt hän on yksi maailman parhaista hyökkääjistä, Mason kehuu Soccer AM:n podcast-haastattelussa.

Mason joutui panemaan lääkärien suosituksesta pillit pussiin helmikuussa, mutta Kanen uran huipulla hän uskoo jatkuvan vielä pitkään. Ja kun futiskengät lentävät kaappiin, on Kane ex-pelikaverinsa ennustuksen mukaan valmis aina vain hurjempiin haasteisiin.

– Harry haluaa olla paras kaikessa. Jos hän lopettaa vaikkapa 36- tai 37-vuotiaana, hän luultavasti tähtää sen jälkeen Super Bowliin tai ryhtyy ammattigolfariksi. Kun hän päättää jotain, hän luultavasti myös saavuttaa sen, Mason jatkaa.

– En yllättyisi, jos Harry voittaisi Super Bowlin 15 vuoden kuluttua.

Lähde: Sky Sports