Arsenalin tästä kaudesta on jäljellä oikeastaan enää Eurooppa-liigan pokaalin tavoittelu. Kun maanosan kakkoskilpailu on puolivälierävaiheessaan, Gunnersilla on edessään kaksiosainen ottelu Moskovan TsSKA:a vastaan.

Joukkueen cup-otteluissa maalin suulla ollaan totuttu näkemään David Ospina, seuran vuorottelupolitiikan mukaan. Selkeä ykkösmaalivahti, Watford-ottelussa 200. nollapeliä sarjassa kasaan saanut Petr Čech ymmärtää vuorosysteemin, muttei ole siihen välttämättä täysin tyytyväinen.

– Managerin päätöksiä on kunnioitettava, ja toki tiesin ennen kauden alkua että David pelaa ainakin FA Cupin otteluissa. Tietenkin pelaamattomuus harmittaa, ja olisin halunnut olla myös noissa peleissä mukana. Viime kaudella päädyin pelaamaan välierässä, joten vaikka en ollutkaan kentällä voittamassa finaalia, minulla oli osani siinä.

Čechin sopimus Arsenalin kanssa umpeutuu kesällä 2019, mutta legenda itse on sanonut uskovansa jaksaa nelikymppiseksi (vuoteen 2022). Ospina puolestaan kertoi suunnitelmistaan helmikuussa.

– Olen avoin kaikelle. Nyt annan tietenkin kaikkeni Arsenalille, ja haluan menestyä täällä. Mutta kaikkia vaihtoehtoja pitää miettiä.

Ospinan kerrottiin jo viime kesänä olleen lähellä siirtoa pariin otteeseen, sekä ranskalaiseen Nantesiin että Turkin Fenerbacheen.

On epätodennäköistä että molemmat maalivahdit jatkaisivat seurassa ensi kaudella, mutta konkreettisia toimia uuden torjujan löytämiseksi ei olla ilmeisesti saatu aikaan. Huhuja toki riittää.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
Arsenal are lining up a £25m summer move for Bayer Leverkusen goalkeeper Bernd Leno. (Source: Sun Sport)

Uuden maalivahdin sanotaan joka tapauksessa olevan korkella pelaajatarkkailusta ja hankinnoista vastaavan Sven Mislintatin ostoslistalla.

Arsenalin akatemiajoukkueessa torjuu Suomen nuorisomaajoukkuevahti, hiljattain 20 vuotta täyttänyt Hugo Keto.

Lähteet: Daily Cannon, Goal, BBC