Manchester Unitedin entinen toppari Gerard Piqué kertoo The Players’ Tribune -sivustolla hetkestä, jolloin hän menetti Sir Alex Fergusonin luottamuksen.

Vuonna 2007 Piqué oli pelannut parin vuoden ajan Englannissa, ja Unitedin silloinen manageri Ferguson oli kertonut espanjalaiselle, että tämä pelaisi sillä kaudella noin 25 ottelua.

– Kaikki alkoi hyvin. Sain pelata hieman Rion (Ferdinand) vierellä. Ja sitten, marraskuussa menimme pelaamaan Boltoniin. P-ska, pystyn edelleen kuvittelemaan sen pallon leijailemassa ilmassa, Piqué kertaa.

Hänen mukaansa Boltonilla oli erikoistilanne. Hänen tehtävänään oli vartioida kotijoukkueen ranskalaishyökkääjää Nicolas Anelkaa.

– Bolton nosti pallon rangaistusalueelle ja ajattelin olla aggressiivinen. Hyppäsin puskeakseni pallon pois – enkä osunut siihen lainkaan. Se oli kuin painajaisesta. Pallo vain jatkoi leijailemista. Kyseessä oli se keltainen ja violetti valioliigapallo. Muistatteko sen? Se leijaili pääni yli kuin ilmapallo, sanoo Piqué.

– Laskeuduin maahan ja käännyin ympäri kauhun vallassa. Anelka otti pallon haltuun ja teki helpon maalin. Hävisimme 0–1, ja se oli minun vikani. Kun tekee nuorena puolustajana tuollaisen virheen, manageri ei yksinkertaisesti voi enää luottaa sinuun. Vaikka hän haluaisi luottaa, hän ei voi. Voin kertoa, että kirjaimellisesti sillä hetkellä, kun Anelka sai pallon haltuun, olin menettänyt Sir Alexin luottamuksen – ja todennäköisesti myös useimpien Unitedin fanien luottamuksen.

Piqué siirtyi Unitedista takaisin Barcelonaan vuonna 2008. Katalonialaisseurassa hän von voittanut muun muassa liigamestaruuden kuusi kertaa ja Mestarien liigan kolme kertaa.