Kongon demokraattisen tasavallan maajoukkueessa kuohuu.

Parhaillaan käynnissä olevan maajoukkueleirityksen on jättänyt kesken neljä pelaajaa: West Hamin Arthur Masuaku, entinen Chelsea-pelaaja Gaël Kakuta, Jordan Ikoko ja Paul-Jose M’Poku. Syy on hieman epäselvä, mutta ilmeisesti pelaajat ja maan ylin urheilujohto ovat eri mieltä olosuhteiden riittävästä tasosta.

– [Pelaajat] ovat valitelleet joitain järjestelyjä. Valitettavasti liitolla ja maajoukkueejohdolla ei ole niihin asioihin sanavaltaa, maan jalkapalloliiton tiedotteessa sanottiin Evening Standardin mukaan.

Ongelmat tiettävästi alkoivat, kun joukkueen piti lentää Addis Abeban kautta Tansanian pääkaupunkiin, Dar-es-Salamiin. Kongo pelaa tänä iltana harjoitusottelun Tansaniaa vastaan. Joukkue olisi ilmeisesti halunnut taittaa lentomatkan yksityiskoneella, mutta siihen ei maan urheiluministeri Papi Niango suostunut.

Kongon jalkapalloliitto pitää leiriltä lähtenyttä nelikkoa vastuussa päätöksestään. Masuakun kohdalla välikohtaus tarkoittaa sitä, että maajoukkuedebyytti siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Hammersin vasen pakki edusti nuorisotasolla Ranskaa, mutta miesten tasolla hän valitsi Kongon demokraattisen tasavallan.