Álvaro Morata elää juuri nyt vaikeaa aikaa. Vuodenvaihteen jälkeen Chelsea-hyökkääjä on tehnyt tasan yhden maalin.

Chelseaa aikoinaan edustanut Mikael Forssell kuvaili, millaista se on kun maaleja ei synny.

– Henkisesti se on tietysti raskasta, kun maaleja ei tule. Hänestä on maksettu paljon, ja hän tietää sen itse. Mutta jalkapallon ja hyökkääjänä olemisen hienous on siinä, että kun se maali lopulta tulee, kaikki annetaan anteeksi. Ihmiset unohtavat, että mitään kuivaa kautta edes oli, Forssell sanoi Goal-sivuston haastattelussa.

Antonio Conten haaste on nähdä, kuka on vireessä ja kuka tarvitsee aikaa vireen löytämiseen. Välillä on tärkeää peluuttaa hyökkääjää, vaikka maaleja ei syntyisi. Silloin pelaaja aistii, että valmentaja luottaa edelleen. Ennen pitkää maalihanat kyllä aukeavat.

[readmore from=Chelsea]

– Välillä taas hyökkääjälle kannattaa antaa huilia ja ottaa tämä pois paineiden keskeltä. Ajoittain on myös helpompaa tehdä maaleja vaihtopelaajan roolissa, kun odotukset eivät ole niin suuret.

– Uskon, että kaikilla meillä hyökkääjillä on välillä kuivia jaksoja. Yleisesti ottaen hän voi olla tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Valioliigassa. Se on hyvin erilainen sarja verrattuna niihin, joissa hän on aiemmin pelannut.

– En ole huolissani. Me kaikki olemme nähneet hänen iskevän hämmästyttäviä maaleja sekä Valioliigassa että muualla. Kyse on myös siitä, miten muu joukkue onnistuu ruokkimaan häntä.