Arsenal kohtasi Eurooppa-liigan puolivälierässä kokeneella avauksella peliin lähteneen Moskovan TsSKAn kotikentällään Emiratesilla.

Isännät puhkoivat venälaisten puolustuksen kolmen minuutin pelin jälkeen todella näyttävästi, akselin Aaron RamseyMesut ÖzilHenrikh Mkhitarjan toimesta. Armenialaisen veto painui kuitenkin vasemmalta sivuverkkoon. Kuuden minuutin kohdalla se sai pallon yhtä komean syöttökombinaation jälkeen jo maaliin – tilanne kuitenkin paitsio.

Yhdeksännellä minuutilla syntyi hyväksytty avausosuma, Ramseyn toimesta. Viimeisen syötön jälleen yhdessä näyttävässä kombinaatiossa antoi Héctor Bellerín.

Ottelu ei kuitenkaan ehtinyt täyteen varttiin, ennen kuin TsSKA tuli tasoihin. Laurent Koscielny ajoi hyökkääjän selkään boksin rajamailla, vapaapotkun upotti komella yläkulmavedolla Aleksandr Golovin. Ottelu joka alkoi Arsenalin täydellisellä hallinnalla, olikin nyt tilanteessa, johon sitä ehdottomasti ei olisi saanut päästää.

23. minuutilla Alexandre Lacazette ampui Gunnersin taas johtoon – rangaistuspotkusta. Vieraitten puolustukselle alusta saakka täysin pitelemätön Özil kaadettiin, mutta erotuomari Pavel Královec ei alkuun reagoinut tilanteeseen. Mitä ilmeisimmin pääoikeudenjakaja sai tulkintaansa apua päätytuomarilta. Hyvä niin, sillä hidastusten perusteella rankkarin viheltämättä jättäminen olisi ollut selkeä virhe.

Viisi minuuttia edellisestä, tilanne 3-1. Nopeat syötöt, Ramsey täysin vapaaksi maalin edustalla, taidokas nosto yli Igor Akifejevin. Todella kauniin pelin päätteeksi ansaittu kahden maalin johto.

Dostoyevsky

@KozielloEN
UNREAL RAMSEY

35. minuutti, toinen osuma myös Lacazettelle. Granit Xhaka vapautti Özilin laidalla, tämä löysi ranskalaisen vapaana maalin edestä.

Avausjaksolla Arsenalin keskikenttä pyöritti syöttöpeliä niin mallikkaasti, että johto olisi voinut olla vielä tätäkin suurempi. TsSKA yritti pysyä mukana nopeilla hyökkäyksillä, mutta lähes jokaisesta sellaisesta isännät saivat vaarallisen vastaiskun aikaan.

Bino K Biji

@Binokbiji
We've missed this Arsenal for so long. What a game till now

4 - Mesut Özil has assisted four goals in his last three Europa League appearances for Arsenal (two at AC Milan and two this evening). Gifted.

Ottelussa erinoimaisesti esiintynyt Mkhitarjan loukkaantui Georgi Schennikovin käsittelyssä ennen tunnin täyttymistä, ja joutui vaihtoon – tilalle Alex Iwobi.

Sekä Özil että Jack Wilshere vapauttivat nopealla tahdilla nigerian maajoukkuemiehen useampaan otteeseen, mutta tämä ei onnistunut maalinteossa.

Ramseyn hattutemppu oli reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa senttien päässä – walesilaisen siirto tolppaan.

Hämmentävää kyllä, Arsenal ei tehnyt lisämaaleja toisella jaksolla. Toisaalta myös TsSKA olisi muutamista paikoistaan saattanut rankaista.