Stoke on ennen viikonlopun kierrosta Valioliigassa toiseksi viimeisenä, pisteen perässä ottelun vähemmän pelannutta Southamptonia. Viimeisellä sarjassa säilyjän paikalla olevaan Crystal Palaceen sillä on matkaa kolme pistettä.

Aikaisemmin manageri Paul Lambert on kertonut, että edustusjoukkueen pelaajista Ibrahim Afellay ei ole tervetullut kauden aikana sen paremmin peleihin kuin harjoituksiinkaan. Nyt ringistä on ajettu ulos myös viime kierroksen Arsenal-otteluun vaihdosta tullut Saido Berahino.

Burundilaissyntyinen britti saa lähiaikoina tehdä työtään seuran alle 23-vuotiaitten joukkueessa.

Tullessaan Stoken manageriksi Lambert asetti pelaajille tiettyjä käyttäytymissääntöjä, yhtenä niistä kohta, jonka mukaan näiden on saavuttava harjoituskentälle aamuisin kello 09.15 mennessä. Berahino saapui tietojen mukaan maanantaina alle 23-vuotiaitten Aston Villaa pelaamaan otteluun myöhässä. Hän pelasi 1-3-tappioon päättyneessä ottelussa lopulta 64 minuuttia.

Kolmaskin joukkueen sääntöjen rikkomisesta seurannut rangaistus on nähty lähiaikoina; puolustaja Erik Pieters rikkoi ottelua edeltävää ulkonaliikkumiskieltoa ennen Everton-ottelua, ja sai baarivisiitistään 70 tuhannen punnan (hieman yli 80 tuhannen euron) sakot.

Lambert kuvaili Berahinoa hiljattain joukkueensa parhaaksi viimeistelijäksi, huolimatta siitä tosiasiasta että tämä ei ole osunut aikuisten tasolla yli kahteen vuoteen. Valmentaja oli valmistautunut antamaa hyökkääjälle vielä mahdollisuuden – nyt sellaista ei ainakaan lauantain Tottenham-ottelussa tule.

Lambert näkee kaoottisessa tilanteessa edelleen valoa.

– Tultuani tänne, en ole joutunut valitsemaan kokoonpanoja sen mukaan, miten hyvin olemme pelanneet. Emme vain ole saaneet sellaisia tuloksia, joihin esiintymisemme olisivat oikeuttaneet.

Lähde: Telegraph