Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen uskoo, että Manchester City hoitaa asiat selviksi lauantaina eli varmistaa mestaruuden. Näin käy, mikäli City voittaa kotonaan Manchester Unitedin.

Mixu, saadaanko mestaruudelle sinetti tällä kierroksella – huhtikuun alussa?

– Kyllä saadaan. Liverpool piti huolen viikolla siitä, että City on todella hereillä. Nyt seuraavat seitsemän päivää ovat todella isot Citylle, sillä niiden aikana selviää, voiko joukkue lasketella loppukauden vai onko sillä vielä pelattavaa.

– Tarkoitan sitä, että mestaruus voidaan varmistaa lauantaina. Sitten alkaa odotus Liverpoolin kohtaamiseen Mestarien liigassa. Siinä pelissä Cityn on venyttävä äärimmilleen. Vaikka mestaruuden varmistaminen on sinällään muodollisuus, haluavat joukkueet tehdä sen niin aikaisin kuin mahdollista. Jonkin verran rotaatiota voi tulla – jos pelaajilla on pikkuvammoja – mutta tuskin paljon. Silti on selvää, että se isompi peli Citylle on Liverpool -matsi.

Mutta tietysti mestaruuden varmistaminen juuri Unitedia vastaan olisi aika messevää…?

– Kyllä, ilman muuta. Muistetaan kuitenkin, että Cityllä on sen verran laaja materiaali, että parin pelaajan lepuuttaminen onnistuu ilman, että kokonaissuoritustaso kärsii. City on papereissani suosikki voittamaan ManU:n lauantaina. Etenkin sen vuoksi, että joukkue jäi nollille Liverpoolia vastaan eikä tuon tason joukkue jää nollille toista kertaa perättäin.

– Ja juuri tässä piilee ManU:n mahdollisuus voittoon: heidän pitäisi puolustaa City nollille ja iskeä sitten yksi maali vastaiskusta tai erikoistilanteesta. Mutta koska en usko, että ManU pystyy pitämään clean sheetin, en myöskään usko Unitedin mahdollisuuksiin.

Paljon muutakin herkkua on tarjolla. City-ManU on iltaottelu, päiväottelu taas Merseysiden paikallinen Everton-Liverpool. Miten näet tämän pelin lähtökohdat?

– Veikkaan, että Liverpool kierrättää vähän pelaajia vaikka kyseessä on heille todella tärkeä ottelu. Esimerkiksi ilmeisesti nivusvammasta kärsivä Mo Salah tuskin pelaa. Vaikka Liverpool lähtee komeasta johdosta hakemaan välieräpaikkaa Mestarien liigasta ensi viikolla, he tietävät, ettei homma ole vielä taskussa. Siksi voi pientä kierrätystä tulla.

– Everton pystyy lähtemään peliin paineetta. Joukkue on noussut tukevasti keskikastiin eikä putoamisvaaraa ole, mutta ei myöskään saumaa euro-paikoille. Kiusanteko paikalliskilpailijalle on kuitenkin aina hyvä motiivi. En silti usko, että Evertonilla riittää taso tämän hetken Liverpoolin pysäyttämiseen. Oma veikkaukseni on, että tämän kierroksen jälkeen Liverpool on sarjakakkonen, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena kuin ManU.

Sarja alkaa saada hiljakseen tuttuja ”kasteja”. Mutta alakerrassa taistellaan edelleen verisesti. Mitä nostaisit kierroksen muista otteluista?

– Sarja tosiaan alkaa olla normaalimpi. Kärjessä on neljä tai viisi joukkuetta, laskutavasta riippuen. Arsenal vetää sitten kahdeksan joukkueen keskikastia. Näkisin, että Brighton on varmistanut sarjapaikan vaikka viivalle ei ole kuin kuusi pistettä. Mutta jos – ja mielestäni kun – Brighton voittaa kotonaan Huddersfieldin, sarjapaikka lienee turvattu.

– Tottenham matkustaa Stokeen molemmille huipputärkeään peliin. Spursille ottelu on ilman muuta sellainen, josta täytyy ottaa täydet pisteet. Stokella alkaa olla niin tiukka tilanne, että voittoja pitää alkaa tulla ja nopeasti. Ehkä Stoke voisi olla Spursille jonkinlainen banaaninkuori ja nimenomaan kotonaan?

Entä sunnuntain ottelu Arsenal-Southampton?

– Tässä ottelussa Southamptonilla voisi olla pieni yllätysmahdollisuus. Se tosin vaatisi sitä, että Arsenal kierrättäisi pelaajia ajatellen tulevaa Moskovan matkaa. Toisaalta, Arsenalin reilu voitto Eurooppa Liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa käytännössä takasi jatkopaikan.

– Southamptonin pitäisi katkaista syöksykierre mahdollisimman pian. Vaikeaa on ollut. Tietysti seurassa pitää vähän miettiä, että kannattaako jokainen myytäväksi kelpaava pelaaja kaupata muualle heti, kun se on mahdollista. Yllättävän kauan he pystyivät myyntinsä paikkaamaan. Pystyvätkö enää? Se nähdään muutaman viikon sisällä.