Brighton on tehnyt valituksen hollantilaispelaaja Davy Pröpperin kiistanalaisesta punaisesta kortista, kertoo The Argus verkkosivuillaan.

Seura on tyytymätön erotuomari Anthony Taylorin ratkaisuun viime viikonlopun Huddersfield-ottelussa, joka päättyi 1–1-tasapeliin. Taylor nosti punaisen kortin Pröpperille, joka taklasi toisella puoliajalla vierasjoukkueen Jonathan Hoggia.

Ulosajo merkitsee sitä, että Pröpperiltä jäävät pelikiellon takia väliin ottelut Crystal Palacea, Tottenhamia ja Burnleytä vastaan.

Sekä Pröpper että Brightonin manageri Chris Hughton luonnehtivat tuomiota ”ankaraksi”, mutta Huddersfieldin luotsin David Wagnerin mielestä taklaus oli ”liian vaarallinen”.

Myös BBC:n Match of the Day -ohjelman asiantuntijat Danny Murphy ja Frank Lampard olivat erimielisiä tuomiosta.

– Mielestäni se ei ole punaisen kortin arvoinen. Se ei todellakaan ole pahempi kuin Ashley Youngin taklaus (Sergio) Agüeroa kohtaan. Se on matala, kaksi kaveria taistelee pallosta. Mielestäni he molemmat jopa osuivat hieman palloon, Murphy kertasi.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että punaisia kortteja jaetaan liikaa. Kyse on myös paljolti pelaajien reaktioista.

Lampard ei ollut samaa mieltä Murphyn kanssa. Hän piti Pröpperin taklausta hieman vaarallisena.

– En ole pehmeä, vaan mielestäni raja ylittyi hiukan.