Ipswich Townin managerin paikkaa havitteleva Shefki Kuqi kertoo TWTD-sivuston haastattelussa rakastavansa Ipswichiä. Hän korostaa, ettei koskaan kokenut missään muussa seurassa aivan samanlaista tunnetta.

Nuorille pelaajille näyttöpaikkoja antava suomalainen jätti virallisen työhakemuksensa maanantaina. Hän on ollut seuraamassa Ipswichin neljää edellistä kotipeliä Mestaruussarjassa.

– Lisäsin hakemukseeni niiden kahden henkilön nimet, jotka haluaisin rinnalleni, jos minut valitaan. Kyse ei ole minusta. Kyse on seurasta ja parhaasta tavasta mennä eteenpäin. Uskon vakaasti, että minä pystyn johdattamaan heidät uudelle, jännittävälle matkalle, Kuqi toteaa.

Hän sanoo suhtautuvansa seuraan hyvin intohimoisesti ja näkevänsä, että nyt hänellä olisi mahtava tilaisuus antaa jotakin takaisin ja palauttaa hyvät ajat Portman Roadille.

– Pidin ajastani täällä pelaajana. Olin osa rakastavaa perhettä, koska ympärilläni oli niin paljon hyviä ja ystävällisiä ihmisiä. Suhde faneihin on minulle erittäin tärkeä. Minulla oli se pelaajana. Ipswichin fanit olivat niin intohimoisia.

[readmore from=Shefki-Kuqi]

Entinen kärkipelaaja sanoo hyväksyvänsä, että matkalla tulee tappioitakin. Hänen mukaansa kyse on ennen kaikkea tavasta, jolla häviää.

– Pyydän pelaajiltani vain sen, että he antavat kaikkensa. Voitko pelin jälkeen katsoa itseäsi peilistä ja kysyä ”Annoinko kaikkeni?” Jos et, niin miksi et?

– Tehtyäni pelaajana sopimuksen Ipswichin kanssa annoin kaikkeni. Siitä ei tule erilaista, jos olen tarpeeksi onnekas ja minusta tulee uusi manageri. Ainoa ero on se, etten tee syöksytuuletusta kun voitamme!