Arsenal lähti vakuuttavasta 4-1-johtoasemasta Moskovan TsSKA:n vieraaksi Eurooppa-liigan puolivälierien toiseen osaa. Johto riitti Arsenalille jatkopaikkaan lopulta yhteismaalein 6-3, vaikka TsSKA pääsikin hetkellisesti lähelle. Arsenalin sankariksi nousi lopulta Danny Welbeck, joka viimeisteli tärkeän vierasmaalin.

Arsenal oli selvästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen puoliajan alkupuolella. Koko ajan vaikutti siltä, ettei Arsenalille tule mitään vaikeuksia selviytyä välieriin vahvan kotiottelun jälkeen. Pitkään Arsenal olikin niin sanotusti pelin päällä, eikä TsSKA saanut laukaustakaan kohti Petr Čechin vartioimaa maalia.

39. minuutilla TsSKA sai oikeastaan ensimmäisen paikkansa. Laitapelaaja Konstantin Kuchayev lähetti keskityksen maalille. Kirill Nababkin vei satanolla pääpallon ja puski kohti vasenta alakulmaa. Čech venyi puskun eteen, mutta 20-vuotias hyökkääjä Fyodor Chalov oli kärppänä paikalla paluupallossa ja viimeisteli varmasti kotijoukkueen johtoon. Arsenalin puolustus saa tilanteessa katsoa peiliin, sillä koko linja nukahti totaalisesti ihastelemaan Čechin torjuntaa. Osuma oli ensimmäinen Chaloville euro-peleissä.

Maalin jälkeen TsSKA painoi todella vahvasti kohti Arsenalin maalia. Tauko tuli Arsène Wengerin joukoille kreivin aikaan, sillä sen verran sekaisin pakka oli. Lisäksi ensin Aaron Ramsey tuskasteli pienen vamman kanssa, jonka jälkeen Jack Wilshere irvisteli ja piteli nilkkaansa. Molemmilla pelimiehillä löytyy melkoinen rekordi loukkaantumisten osalta.

CSKA 1-0 (2-4) Arsenal HT:

Shots: 8-2
Pass accuracy: 78%-81%
Chances created: 5-2
Possession: 47%-53%

@smarkets are backing the home side - sqwk.at/SmarketsCSKA

Toiselle puoliajalle TsSKa tuli vahvasti. Arsenal oli ottavana osapuolena alusta lähtien. 50. minuutilla kotiyleisö sai jatkopaikasta todellisen toivon kipinän. Aleksandr Golovin tykitti kaukaa kovan laukauksen, jonka Čech taas torjui, mutta jälleen kerran Arsenalin puolustus Nacho Monreal etunenässä nukkuivat. Nababkin seurasi tilanteen ja toi Arsenalin jo maalin päähän jatkopaikasta.

TsSKA oli vahvasti pelissä mukana. Vain muutama minuutti Nababkinin maalista Golovin kokeili vapaapotkusta, mutta Čech venyi upeaan torjuntaan. Čech oli muutenkin torstaina todella vahva ja otti tärkeitä torjuntoja voiton kannalta.

TsSKA:n kone hieman hyytyi loppua kohden. Wenger otti lopulta pienen vamman pelin aikana saaneen Wilsheren vaihtoon. Calum Chambers tuli miehen tilalle ja otti paikan alempaa keskikentältä. Samalla Mohamed Elneny nostettiin hieman ylemmäksi.

Se toi myös lopulta ottelun ratkaisun. Danny Welbeck pelasi Elnenyn kanssa upean seinäsyötön, jonka jälkeen Welbeck tykitti varmasti pallon oikeaan kulmaan ohi kokeneen Igor Akinfejevin. Welbeck on vahvassa vireessä, sillä hyökkääjä osui myös kahdesti viime viikonloppuna Valioliigassa Southamptonin verkkoon.

WhoScored.com

@WhoScored
Danny Welbeck: Has scored in successive matches at club level for the first time since January 2014 #UEL

Welbeckin osuma katkaisi TsSKA:n selkärangan. Kahden maalin tekemiseen ei tuntunut uskoa riittävän. Sekin olisi vasta vienyt ottelun jatkoajalle, kun ennen Welbeckin osumaa yksikin osuma olisi vieneet moskovalaiset välieriin.

Arsenal viimeisteli ottelun loppulukemat lisäajalla. Elneny jälleen tarjoili ja Ramsey pääsi vastakkain Akinfejevin kanssa. Ramsey viimeisteli pallon maaliin komealla tsippauksella.

Arsenal nappasi 2-2-tasapelin myötä paikan Eurooppa-liigan välierissä. Arsenalin lisäksi välieriin selvittivät tiensä Marseille, Salzburg sekä Atlético Madrid.

5 - Arsenal are the fifth English team to reach the semi-finals of the Europa League, after Fulham (2009/10), Liverpool (2009/10 and 2015/16), Chelsea (2012/13) and Man Utd (2016/17). Spread.