Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelaisen mukaan kierroksen kärkipään helmi on lauantain myöhäisottelu Tottenham-Manchester City. Muissa peleissä kärkipää yrittää pitää asemiaan ja häntäpää taistelee verisesti pisteistä.

Mixu, muistatko, milloin on viimeksi pelattu Englannissa lauantaina Valioliigaa kick-off -aikaan 19.30 paikallista (21.30 Suomen aikaa)?

– En muista. Onkohan koskaan?

Ei kysyjäkään muista eikä osaa sanoa. Mutta tuo myöhäisottelu on sitäkin mielenkiintoisempi. Vielä kakkossijastakin taisteleva Tottenham isännöi Wembleyllä Manchester Cityä. Mitkä asetelmat?

– Spurs on tukevasti neljän sakissa, mutta varmasti motivaatiota riittää mahdollisimman hyvään sijoitukseen siellä. Kotikenttä on myös sellainen, jossa aina halutaan laittaa parasta peliin. Lisäksi joukkue pelaa varmasti Harry Kanelle – eivät he hevin luovuta Kanen maalikuninkuutta Mohamed Salahille.

– Citylle peli on taas ottelupallo numero 2. Mestaruuden varmistaminen on ainoa, mistä joukkue enää pelaa. Muut kilpailut ovat heidän osaltaan ohi. Vastakysymys: milloin Englannin Valioliigan mestaruutta on juhlittu Wembleyn stadionilla ottelun päätteeksi?

En tiedä. Onkohan koskaan?

– En osaa sanoa, mutta tietynlainen harvinainen tilaisuus Cityllä on. Mestaruuden ratkaiseminen Englannin kansallisstadionilla. Spurs olisi varmaan halunnut olla se, joka tuon tempun tekee, mutta nyt näyttää siltä, että City vie kunnian.

Uskot siis, että City saa pakettinsa kasaan ja voittaa?

– Kyllä uskon. Mutta ei mitenkään helposti. Veikkaan, että luvassa on todellista jalkapalloviihdettä ja ilotulitusta. Olisin pettynyt, jos ei nähdä vähintään neljää maalia. City haluaa taas hymyn huulilleen ja unohtaa viimeiset puolitoista viikkoa. Ja tilastolliset todennäköisyydetkin tulevat vastaan: en mitenkään näe, että City häviäisi neljää kertaa putkeen. Nyt on tullut kolmesti kärsään perättäin, kahdesti Liverpoolilta Mestarien liigassa ja kerran Man Unitedilta Valioliigassa.

Niin – miten suuri pettymys putoaminen Mestarien liigasta Citylle oli?

– Valtava pettymys. Sen kilpailun voittaminen on omistajien päätavoite. Ihmettelen kyllä kovasti, miten City meni niin sekaisin yhdestä tilanteesta. Jos Pep Guardiola tunsi tuomarin ja hänen maineensa jo entuudestaan – kuten hän haastattelussa sanoi – eikö olisi ollut parempi pysytellä kaukana hänestä puoliajalla? No, sellaista sattuu. Mutta seuraamuksia tuosta tulee. Todennäköisesti siirtomarkkinoilla nähdään aktiivinen City, vaikka mitään varsinaisia puutteita ei ole nykyisessäkään joukkueessa.

Häntäpään joukkueilla on taas tiukka viikonloppu. Viivan ympärillä olevilla joukkueilla on monenlaista vastusta edessä… Taistelu jatkuu?

– Se jatkuu, todennäköisesti viimeiseen minuuttiin. WBA matkustaa ManU:n vieraaksi enkä usko, että heillä tulee olemaan mitään mahdollisuuksia Unitedin yllättämiseen. Southampton isännöi Chelseaa ja tässä on pieni yllätysmahdollisuus. Kukaan ei todellakaan tiedä, mitä Chelseassa juuri nyt tapahtuu. Cup siellä on tietysti vielä jäljellä eikä koko homma saisi romahtaa kasaan. Jos ajatukset ovat cupissa, Southamptonilla voi olla pieni mahdollisuus napata jotakin.

– Crystal Palacella on nyt Roy Hodgsonin papereissa pakkovoitto. Brighton, jonka lasken jo säilyttäneen paikkansa, tulee kylään. Viime aikojen esityksien perusteella Palace on suosikki. Huddersfield kohtaa kotonaan Watfordin ja tämä on heille massiivisen iso peli. Pitää ottaa pisteitä – Watford lilluu lähes paineettomassa tilassa keskikastissa. Swansea kohtaa Evertonin kotonaan ja jotenkin tämä peli tuoksuu tasurilta. Kierroksen päättää sitten West Hamin ja Stoken välinen, todella iso ottelu. Tämä alkaa olla Stoken viimeisiä mahdollisuuksia ilmoittautua mukaan taisteluun sarjapaikasta.